fbpx
Društvo

Ničić: Otkazali smo nastup Vajtsnejku jer su tražili previše para

Na 53. Gitarijadi u Zaječaru 27. juna neće nastupiti britanski rok bend “Whitesnake”, potvrdio je za radio “Magnum” gradonačelnik Boško Ničić, jer je kako kaže, pomenuta grupa tražila izuzetno visok honorar koji Grad nema nameru da plati. Prema Ničićevim rečima Gitarijada će ove godine biti skromna, po principu „koliko para, toliko muzike“, bez nastupa stranih muzičara.

Britanski rok sastav “Whitesnake” je samo za nastup, prema rečima gradonačelnika, tražio oko 25 miliona dinara. Zahtevane standarde po pitanju nastupa, ozvučenja i bine Zaječar je itekako mogao da ispuni, međutim, prema Ničićevim rečima u budžetu nema para za bacanje.

” Ukoliko na početnu cifru koju su tražili dodate PDV, novac za produkciju, zvučne i specijalne efekte suma prelazi 32 miliona dinara. Mi taj novac kao grad nemamo, i da ga imamo ne bi bilo normalno da ga damo”, istakao je Ničić.

On podseća da je Grad ove godine za Gitarijadu izdvojio 19,5 miliona i da od te sume treba pokriti i poprilične dugove od prethodne Gitarijade.

” Najava nastupa grupe Whitesnake na 53. Gitarijadi je proizvod privatnog dogovora bivšeg producenta 51. i 52. Gitarijade Makse Ćatovića.

Ove godine odlučili smo da Gitarijadu organizujemo za mnogo manje novca, na kojoj će biti eminentni rock sastavi sa prostora nekadašnje SFRJ i mislim da fanovi Gitarijade neće biti ni malo oštećeni“, kaže Ničić.

Za organizovannje ovogodišnje Gitarijade Ministarstvo turizma je dalo oko 4.000.000, Ministarstvo kulture oko 2.000.000, dok se od sponzora očekuje između 6 i 8 miliona dinara.

Zato će ove godine, kako kaže Ničić, Gitarijada biti organizovana po principu „koliko para, toliko muzike“.

Ničić se, kaže, nada i da će se pojaviti zainteresovani partneri, da se sredstvima obezbeđenim kroz IPA fondove i od strane Vlade Republike Srbije započne i izgradnja Rock kampa.

Kompletan program 53. Gitarijade koja će biti održana u Zaječaru od 27. do 29. juna biće predstavljen putem medija naredne nedelje, a gradonačelnik najavljuje da će možda i tradicionalni Moto skup biti organizovan paralelno sa Gitarijadom.

4 komentara

Dodaj komentar