PR tekstovi

Nezdrave navike utiču na to kako se osećate

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

BLOG: piše Tijana Fit

Poenta zdravlja, života, a i svakog mog obraćanja putem tekstova biće da shvatite da ste sasvim jedinstveni i da smo svi različiti!

“Osećam da nešto nije u redu sa mnom”; “ Mislim da imam hormonski poremećaj”; “Nemam volje i energije”; “Moja štitna žlezda ne radi”; “ Ne mogu da smršam” ….. čujem svakog dana, sve češće ovakve komentare, a čujete ih i vi!

Čujete i sebe i ljude iz svoje okoline! To nam je postala svakodnevnica! Nekima kao direktna posledica načina koji zive, a meni kao obaveza i odgovornost iz profesionalnog ugla da objasnim, pomognem i rešim!

Većina nas, ako ne i svako od nas je bar jednom u životu osetio da nešto ne funkcioniše kako treba!

Glavobolje česte tenzione, vrtoglavice, nesanica, gubitak kilograma odjednom, naglo gojenje, umor i letargija, anksioznost i depresija, problemi sa kožom i kosom….. simptomi su tu, a uzrok je???

Uzrok je uvek u nama!

Tijana Fit

I to je trenutak kada bi trebalo da se prisetite one rečenice da ste jedinstveni! U tome jeste suština i rešenje! Jedinstven nam je genetski kod, način kretanja ili (ne)kretanja, jedinstvene su nam misli, pa samim tim i ciljevi, drugačije su nam dnevne obaveze i tempo kojim živimo, o ishrani i nezi tela i duha da ne govorimo!

Svi ti simptomi koji ponekad, često ili već duže vreme osećamo su znakovi pored puta! Potpuno sam uverena da većina završi kod doktora ili psihijatra, a mali broj vas uopšte i primeti znakove pored puta! Znakove koji su jasniji od bilo kod snimka, znakovi koji su sami po sebi dijagnoza!

Ovde ne pričamo o ozbiljnim poremećajima, već o velikoj većini koja “živi” negde između, o onima koji se goje iz dana u dan, nemaju volje i sna, padaju u depresiju, trpe bolove u zglobovima, ne kreću se, imaju povišen šećer…

Ljude sa kojima radim i svoj “mikro” svet edukujem tako da poštuju ceo organizam! Da ga poštuju prvo oni sami, da ga upoznaju i nauče, da ga hrane nutritivno bogato, a ne da jedu bez imalo plana i smisla, da se kreću i da budu aktivni, a ne budu umorni od života, da legnu ranije i ustanu ranije, da poštuju prirodne cikluse, da znaju šta nosi dan, a šta noć, da veruju u samoizlečenje!!!

Kada se tako ophodimo, onda nam lekari možda i ne trebaju!

Ne kažem generalno gledano, niti ikoga uveravam da ne ide kod lekara, ali usmeravam vas da upoznate sebe poštujući osnovne principe da bi mogli da spoznate i simptome koje vam donose bol ili nelagodu! Medicina vas ne posmatra kao jedinstvene, a setite se vi to zaista jeste!

Korak ka tome je ključ u rešavanju mnogih tegoba! Želite li da budete zdravi i znate li šta to znači? Tražite pomoć od doktora koji će lečiti baš te simptome, a uzrok je negde duboko u vama! Koren je u vašim navikama!

Ne možete da jedete lošu hranu, a da očekujete da štitna žlezda štima i radi kako treba!
Ne možete da imate nezdrave misli i ideje, da gajite pakost i da nemate samokontrolu i mir, a da očekujete miran, dubok, okrejujući san!

Ne možete da imate zdrav koštano- mišićni sistem, a da ležite, sedite, vozite NON STOP!
Ne možete da odete na spavanje u “gluvo doba noći”, a da očekujete da će hormoni koji rade noću odraditi svoj posao kada vi to zelite!

Odrekli ste se spavanja, zdrave ishrane, kretanja, mira i spokoja, mentalne higijene i očekujete balans, mirne i uravnotežene hormone! Potpuno paradoksalno!!!

Postajete zbunjeni, ljudi koji nemaju kontrolu nad sobom, koji ne znaju da objasne sebi odakle je sve krenulo! Posećujete doktore! Ne umete ni sebi, a njima ćete objasniti kako se osećate! Tražite rešenje! Dobijete lek, lekove, hrpu lekova! Bude bolje sutra, nedelju, dve! Počnu nove tegove, novi simptomi! Vrtite se u krug!!!!

Stani, udahni i pogledaj duboko u sebe! U svoj tanjir, u svoj lični nemir, u svoje misli, pogledaj patike za sport, svoj ceger za prodavnicu! Zapitaj se imam li šta da promenim?
Ne znas odakle da počnes???

U sledecem tekstu, čistimo frižidere i kuhinjske ormariće i krećemo od ishrane!!!

Čitajte u sledecem tekstu⤵️⤵️⤵️

Šta telo voli i želi?

Fit pozdrav
Tijana

Dodaj komentar