Politika

NENAD PAJKIĆ (DEMOKRATSKA STRANKA) : SRAMAN ODNOS GRADSKE VLASTI PREMA ZAJEČARSKIM POLJOPRIVREDNICIMA

Nenad Pajkić jedan od najvećih proizvođača voća u zaječarskoj opštini i predsednik resornog odbora za poljoprivredu gradskog odbora Demokratske stranke Zaječar obratio se danas našoj redakciji saopštenjem koje u potpunosti prenosimo.

Odnos vlasti koju u Zaječaru čine SNS,SPS i SDPS prema zaječarskim poljoprivrednicima je u najmanju ruku sraman. Nepojavljivanje predstavnika gradske vlasti na Seminaru za poljoprivrednike u Regionalnoj privrednoj komori u petak pred voćarima i pčelarima, iako su bili najavljeni je čin nepoštovanja i u potpunosti odslikava odnos čelnika grada prema lokalnoj poljoprivredi u protekle četiri godine. Sa druge strane obećanja da će se u 2017. godini, koja je slučajno i izborna, u zaječarsku poljoprivredu uložiti 12 miliona dinara iz gradskog budžeta u najmanju ruku zvuči licemerno, pa postavljamo pitanje da li će zaječarski poljoprivrednik ovaj novac dočekati pre ili posle isplate 10.000 eura po poljoprivrednom gazdinstvu koje ste obećali u kampanji 2013. godine? Srpska napredna stranka je prvo smanjila subvencije zaječarskim poljoprivrednicima na republičkom nivou, uskrativši ih za 10.000 dinara po hektaru u odnosu na period vlasti Demokratske stranke, da bi ih gradska vlast dokosurila neuloživši ni dinar u lokalnu poljoprivredu od početka svog mandata 2013. godine, te je po našem mišljenju ovo samo jedan u niz predizbornih trikova naprednjaka, jer je jedino što oni rade od 2012. godine vođenje predizborne kampanje.

Gradski odbor Demokratske stranke će u narednom periodu detaljnije predstaviti četvorogodišnji program resornog odbora za poljoprivredu koji će s seljacima sa teritorije grada Zaječara ponuditi konkretna rešenja za probleme koje ih tište i čije će glavne četiri tačke biti:

1. Zdravstvena zaštita seoskih mesnihzajednica (Vratićemo ambulante u seoske sredine)

2. Subvencije za poljoprivredu (Moraju biti najmanje u rangu sa negotinskom i knjaževačkom opštinom)

3. Projekat navodnjavanja obradivih površina (Čime bi na godišnjem nivo uštedeli oko 1,5 miliona eura prouzrokovanih štetom nastalom usled suše)

4. Sređivanje putne infrastrukture u selima

ŽIVOT NA 1. MESTU – DEMOKRATSKA STRANKA

Dodaj komentar