Društvo Izdvajamo

Nastavnici OŠ „Desanka Maksimović“ na seminaru u Jagodini

Nastavnici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara drugi nedelju januara proveli su na seminaru pod nazivom „Primena individualizovane, programirane, problemske i egzemplarne nastave u školi“, koji je polaznicima dao precizniju sliku i praktično znanje neophodno da im olakša planiranje i realizovanje nastave.

Profesori su imali prilike da se podsete oblika savremene nastave i da dopune znanje o upotrebi savremenih multimedijalnih nastavnih sredstava.

U organizaciji Škole kreativnih veština iz Jagodine zaječarski nastavnici upoznali su se sa osnovnim alatima neophodnim za kreiranje školskog sajta, sa mogućnostima i prednostima korišćenja digitalnih platformi za učenje i kreiranje nastave.

„Upoznali smo se sa sjajnim mogućnostima za osmišljavanje aktivnosti, prezentacija i kvizova, koji bi nastavu u našoj školi učinili zanimljivijom, učenička znanja trajnijim i primenjivim, a naš rad kvalitetnijim, kreativnijim i u skladu sa potrebama i interesovanjima generacija milenijalaca“, kažu u OŠ „Desanka Maksimović“.

Zbog neospornog značaja platformi za onlajn učenje, profesori su dobili informacije o popularnim, besplatnim platformama za učenje programiranja, upoznali se sa Mudl sistemom, načinom uređivanja profesorskog profila i pokretanja novog kursa u okviru istog sistema te načinom kreiranja tematskih celina u okviru kursa i izrade i ocenjivanja testova.

Iz OŠ „Desanka Maksimović“ poručuju i da je sajt njihove škole odnedavno obnovljen, kao i da će u narednom periodu biti svakodnevno ažuriran.

Opšti ciljevi seminara su: osposobljavanje nastavnika da primenom različitih tipova nastave i njihovim kombinovanjem uspešno rešavaju postavljene obrazovno-vaspitne probleme i zahteve savremene nastavne prakse.

Specifični ciljevi seminara su: podsticanje i osposobljavanje nastavnika za korišćenje individualizovane, programirane, problemske i egzemplarne nastave, na uvođenje inovacija u obrazovnom-vaspitnom radu, na kombinaciju nastavnih sistema (tipova nastave); podsticanje i osposobljavanje nastavnika na kvalitetno upravljanje jednorazrednim i kombinovanim odeljenjem u okviru različitih modela metodičke organizacije časa; osposobljavanje nastavnika, da pripremi i organizuje nastavu koja podstiče kreativnost učenika i vodi do efikasnijeg učenja.

 

Dodaj komentar