fbpx
Društvo

Nastavlja se štrajk prosvetara! U 12 zaječarskih škola časovi do daljnjeg skraćeni na 30 minuta

srednja škola zaječar

Dvanaest škola članica Gradskog odbora Unije Zaječar nastavile su sa štrajkom, skraćenjem časova na 30 minuta.

Iako su sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja najavila zajednički štrajk i skraćenje časova na 30 minuta, u ponedeljak, 25. septembra seoske škole u okolini Zaječara, u kojima su zaposleni članovi Sindikata obrazovanja Srbije i GSPRS Nezavisnost časove nisu skratile.

Tim povodom medijima se obratio Goran Manojlović, predsednik Gradskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika iz Zaječara sledećim saopštenjem:

” Iako su sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja za ponedeljak najavila zajednički štrajk i skraćenje časova na 30 minuta, seoske škole u okolini Zaječara, u kojima su zaposleni članovi Sindikata obrazovanja Srbije i GSPRS Nezavisnost časove nisu skratile, pravdajući se nekim potpuno neopravdanim razlozima, što predstavlja veliko razočarenje u očima drugih kolega, da ne mrdnu prstom, jer će Unija da se izbori i za njih.

Toliko o jedinstvu i solidarnosti kolega!”, poručio je Manojlović.

Prema najavama organizatora štrajka, časovi u gotovo svim školama u Zaječaru biće skraćeni do daljnjeg, odnosno dok se ne uvaži njihov zahtev da svi prosvetni radnici sa završenim fakultetom budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu.

Časovi su  3. , 11. i 19. septembra, ali i od ponedeljka 24. septembra skraćeni u Gimnaziji, Tehničkoj, Medicinskoj i Ekonomsko-trgovinskoj školi, u osnovnim školama „Ljuba Nešić“, „Desanka Maksimović“, „Ljubica Radosavljević Nada“, „Hajduk Veljko“, „Đura Jakšić“, kao i u OMŠ „Stevan Mokranjac“ i Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović“ u Zaječaru.

Dodaj komentar