Društvo

Nastavlja se štrajk prosvetara! U 12 zaječarskih škola časovi do daljnjeg skraćeni na 30 minuta

srednja škola zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Dvanaest škola članica Gradskog odbora Unije Zaječar nastavile su sa štrajkom, skraćenjem časova na 30 minuta.

Iako su sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja najavila zajednički štrajk i skraćenje časova na 30 minuta, u ponedeljak, 25. septembra seoske škole u okolini Zaječara, u kojima su zaposleni članovi Sindikata obrazovanja Srbije i GSPRS Nezavisnost časove nisu skratile.

Tim povodom medijima se obratio Goran Manojlović, predsednik Gradskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika iz Zaječara sledećim saopštenjem:

“ Iako su sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja za ponedeljak najavila zajednički štrajk i skraćenje časova na 30 minuta, seoske škole u okolini Zaječara, u kojima su zaposleni članovi Sindikata obrazovanja Srbije i GSPRS Nezavisnost časove nisu skratile, pravdajući se nekim potpuno neopravdanim razlozima, što predstavlja veliko razočarenje u očima drugih kolega, da ne mrdnu prstom, jer će Unija da se izbori i za njih.

Toliko o jedinstvu i solidarnosti kolega!“, poručio je Manojlović.

Prema najavama organizatora štrajka, časovi u gotovo svim školama u Zaječaru biće skraćeni do daljnjeg, odnosno dok se ne uvaži njihov zahtev da svi prosvetni radnici sa završenim fakultetom budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu.

Časovi su  3. , 11. i 19. septembra, ali i od ponedeljka 24. septembra skraćeni u Gimnaziji, Tehničkoj, Medicinskoj i Ekonomsko-trgovinskoj školi, u osnovnim školama „Ljuba Nešić“, „Desanka Maksimović“, „Ljubica Radosavljević Nada“, „Hajduk Veljko“, „Đura Jakšić“, kao i u OMŠ „Stevan Mokranjac“ i Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović“ u Zaječaru.

Dodaj komentar