fbpx
Hronika Izdvajamo

Nasilniku iz Zaječara produžena mera zabrane prilaska – SNS još uvek bez komentara

Zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici M.S. (1969) po nalogu nadležnog tužilaštva izrečena je hitna mera privremenog udaljenja iz stana, kao i privremena zabrana prilaska supruzi M.S (1976), inače žrtvi nasilja. Kako je nezvanično saopšteno da je reč o visokom funkcioneru Gradske uprave Zaječar i Srpske napredne stranke u Zaječaru, niko iz SNS-a se još uvek nije oglasio.

U ponedeljak, 1. jula iz Policijske uprave Zaječar Osnovnom javnom tužilaštvu stigla je naredba na osnovu koje se M.S. (1969) iz Zaječara privremeno u trajanju od 48 sati zabranjuje prilazak i kontakt sa žrtvom M.S. (1976) iz Zaječara, potvrdili su u tužilaštvu.

Nakon procene rizika u pomenutom slučaju, naknadno je sudiji Osnovnog suda u Zaječaru, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja, podnet i predlog za produženje izrečene mere zabrane prilaska za još 30 dana.

Podsećamo, 1. jula pripadnici zaječarske policije intervenisali su u ponedeljak 1. jula u večernjim satima po prijavi jedne ženske osobe za nasilje u porodici. Kako nezvanično saznajemo, za nasilje je prijavljen funkcioner Gradske uprave Zaječar koji je i visoki funkcioner Srpske napredne stranke u Zaječaru.

Iz zaječarske Policijske uprave kažu da su u pomenutom slučaju preduzete sve zakonom predviđene mere i radnje i o događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo.

Zbog zaštite žrtava nasilja, identitet počinioca ne može biti otkriven, naveli su u PU Zaječar. Međutim, pomenuta praksa u prethodnim saopštenjima, vezanim za nasilje u porodici, koja smo dobijali od strane PU Zaječar nije bila slučaj. U gotovo svakom saopštenju inicijali i godina rođenja žrtve bili su navedeni.

Evo i očitih primera:

NASILJE U PORODICI: Muškarac više puta udario majku

NASILJE U PORODICI: Boranin (48) fizički napao svoju vanbračnu suprugu!

Podsećamo, prema Nacrtu Zakona o zaštiti od nasilja u porodici onaj koji je pretio nasiljem se udaljava iz kuće do sudske odluke. Pomenuti nacrt Zakona predstavljen je i zaječarcima aprila 2016. godine.

Tom prilikom je u Zaječaru državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić objasnio da je novina u zakonu mehanizam 24+24 časa, što znači da u onom trenutku kada je nasilnik odveden zbog vršenja nasilja, dobiće takvu meru da, do odluke suda, ne može da se vrati kući. Ukoliko se nasilnik vrati i pokuša ponovo nasilje, u tom slučaju nasilniku preti kazna zatvora od 60 dana.

Predstavnici Srpske napredne stranke u Zaječaru još uvek bez kometara

Iako smo već navikli da i na najmanji incident ili pokušaj nasilja, pogotovo predstavnika opozicionih partija, članovi Srpske napredne stranke u Zaječaru, ali i Srbiji odmah reaguju, ovih dana to nije bio slučaj.

printscreen

Nezvanične navode brojnih zaječaraca da je 1. jula za nasilje u porodici prijavljen funkcioner Gradske uprave Zaječar, ujedno i visoki funkcioner Srpske napredne stranke u Zaječaru, niko iz Gradske uprave, ali ni iz SNS-a nije želeo da komentariše.

Da podsetimo, Elena Petrović, sekretar GO SNS u Zaječaru i pomoćnica gradonačelnika za informisanje nedavno je sazvla konferenciju za medije na kojoj je tema bila upravo nasilje nad ženama. Na pomenutoj konferenciji ona je izjavila sledeće:

” Da li je normalno da se žene u Srbiji nazivaju prostitutkama, da ne bih upotrebila neku ružnu reč, da žene budu meta uvreda, da se nazivaju pogrdnim imenima? Svi treba da se zapitamo gde smo kao društvo došli. Da li je to pristojna Srbija za koju se svi mi borimo?

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru je morao da se oglasi i da oštro osudi takvo ponašanje, koje je izraz nečijeg nezadovoljstva, i nećemo dozvoliti da Srbija bude zemlja u kojoj će nasilje nad ženama da se toleriše. Ne treba da tolerišemo i minimiziramo bilo koji vid nasilja, bilo da se radi o verbalnom ili psihološkom nasilju, ili ne daj Bože fizičkom nasilju”, rekla je Petrović.

I Tatjana Stojanović, članica SNS, odbornica u Skupštini grada Zaječara, na istom sastanku istakla je da je nasilje nad  ženama nedopustivo.

„Verujem da ne biste istolerisali takvo ponašanje, ni napad na vašu majku, suprugu, devojku ili ćerku. To je zaista nedopustivo i ako dozvolimo da se to dešava postaćemo loš model, loša praksa i mi to u našem društvu ne želimo. Žene SNS ne žele da ćute, i danas, sa ovog mesta, šalju poruku da se svako takvo ponašanje ubuduće osudi”, kazala je Stojanović.

Osuda je međutim, ovog puta izostala. Kao i komentar da je nasilje i počinjeno.

Da li će se po ovom slučaju u narednim danima neko iz Srpske napredne stranke u Zaječaru oglasiti ostaje da vidimo.

 

 

20 komentara

 • svi da podnesu OSTAVKE..od svevišnjeg,nedodirljivog BOŠKA NIČIĆA do zadnejg u gradskom veću i ZANKOV I DJUR>IČIĆI,VIDENOVIĆ,STEFANOVIĆ….ma SVI…treba očistiti dvorište..

 • bruka..bruka..gde ste sada SNS-ovci..pa kazi nesto boško ničiću.daj da ti čujemo glas sada..zankov-pa ti lepo pričas..videnoviću,šta je..pojela maca jezik..zakucace ovako nesto i na vaša vrata…preterali ste..

 • Zrtva je moja skolska drugarica, ako ovog buzdovana i nasilnika najostrije ne sankcionisu, a znamo da nece, krajnje je vreme da uzmemo pravdu (citaj: motku) u svoje ruke. Ovakve kukavice se istrisu na slabije od sebe, takav im i predsednik jbg, kad bi mu zalepio 1 vaspitnu odsrafila bi mu se glava s vrata kao sijalica iz fasonga. Ako i dalje cutimo itrpimo za bolje i nismo, a i vece smo kukavice od svih njih zajedno. Dakle ili akcija ili da se pokrijemo usima, dragi sugradjani..

 • milan stankovic, pomocnik gradonacelnika…
  a supruga maja stankovic (danas izostala sa posla par dana).

 • Prvo da se konsultuju s velikim vođom, da izvagaju šta i kako smeju da kažu, pa će se oglasiti.

 • sad ce boško da ga imenuje na nesto jos vise..kao matijevića..kod njega se samo tako i napreduje..napravis pizdariju i skačes..kakva uprava!!! bravo za upravu..

 • Po inicijalima i godištu rođenja, verovatno je Milan Stanković napao ženu sa kojom se razvodi, a Boško Ničić mu je pomagao u svemu tome tako što je sve prikrio. Ovako nešto ima smo u Africi ,ali tako treba to je SNS.

 • ajde sada vi žene sa slike javite se..gde si sada SUNČICE LALIĆ STOJANOVIĆ…pa javite se..ili ste ostale bez reči–ili čekate da vam BOŠKO napiše govor…blizi vam se kraj..razmislite kako će vas gradjani sutra gledati..i vas i vašu decu..mnogo ste zla naneli ovom gradu..razmislite..

 • juče MATIJEVIĆ..danas STANKOVIĆ..sutra…ko će biti sutra na naslovnoj strani..VIDENOVIĆ,STEFANOVIĆ,DJURIČIĆ,ZANKOV….a ima vas..ima..i svi ste zaslužili svoju stranu..crnu hroniku grada zaječara..STIDIMO SE DA SMO VAŠI SUGRADJANI..

 • ovaj ribnjak na spratu će vas unustiti gradkse glavešine..pa nema jare i pare doveka.samo je pitanje ko je sledeći.mozda zankov?mozda videnović? mozda..jedino danilo katić moze da bude miran..

 • A gde su sada sve te žene iz SNS, što Marina, pa direktorke, Elena ,Brankovićka, Vesna Stanković i ostale ne kažu nešto povodom ovog pesničenja .Možda se plaše da ih Ničić lično ne prebije ako nešto kažu.

  • Nije Milan Stanković pesničio svoju ženu nego je ona njega udarila. Ukočila mu se desna strana lica vidi se lepo na slici.

 • Koji ste vi nasilnici? Jedva čekate da čujete ovako nešto, a ko zna šta vi radite ženama, svojim ili tuđim? Očekujete fa žene kažu nešto protiv konkretnog nasilja, pa nisu lude, ne bi ostale žive, prvo od vas razbijača.

  • Milan stankovic postade mica trofrtaljka, ili je to oduvek bio samo se krio dok se docepao funkcije. A znamo funkciju mice trofrtaljke, i ona takodje radi u javnoj kuci, ovaj instituciji… Jebarnik donosi odluke od vitalnog znacaja za ovaj umiruci grad, posle se cudimo sto umesto glavne raskrsnice imamo kruzni tockic, a umesto glavne ulice – arterije grada – imamo zacepljenje iste. Suzite coveku glavnu arteriju za 50% i gledajte kako se lagano gusi i umire u mukama. Tako i kod nas od grada napravise kasabu i jos nas potprckuju u zdrav mozak… Eeeee mico stankovicu trofrtaljko nijedna!

 • Prava bruka šta uradi taj Milan Stanković. Još se drznu njegovi pajtaši da zamene teze pa ispade da ga je Maja istukla a ne on nju iprebijao. Da li oni znaju da je Maja kao slamka a sam Milan kao od brega odvaljen. Ko će onda kog da isprebija? Sram ga bilo, majku svoje dece da tuče.,nastranu psihičko maltretiranje više godina unazad a a potom je nastavio sa sledećim zlom: da manipuliše sa decom i kleveta njihovu majku da je ona kruva za ono što je navukao u kuću njene majke da je prebije a okolni susedi su sve čuli. Treba da se stitdi sebe, svojih ružnih i nedopustivih i misli i postupaka. Da li on zna da ce ta deca biti i odrasli pa će moći da razlikuju istinu od laži i da ih ne potkupljuje malim podmićivanjem. M
  ene je sramota što u mom gradu takav siledžija živi, još je i funkcioner. Jaka je vlast nema šta

 • Poruka Bošku Ničiću: Boško ne rizikuj svoju karijeru zbog sledećeg “Jutke”. Da li stavljaš pod noge ono što je dobro uradjeno za vreme tvoje vladavine, svaka čast, ali sve će to pasti u zasenak tvojim prikrivanjem nasilnika.
  Gospodje sa slike, ne misle valjda da su poštedjene ovakvog nasilja jednog dana ćuteći danas i u okrilju nekog sa zvučnog položaja. Sve je prolazno pa će se točak okrenuti. Uostalom idu izbori, narodu je sve ovo i slično dojadilo a oni se iživljavaju nad nedužnim osobama bile one supruga, prijateljica, majka, sestra ili sl

Dodaj komentar