fbpx
Društvo Izdvajamo

Nakon godinu dana novi auto smećari pušteni u rad

Foto: Radio Magnum

Javno komunalno stambeno preduzeće „Zaječar“ od Gradske uprave, je dobilo na korišćenje 4 auto smećara koji će biti angažovani na uklanjanju divljih deponija. Ovim vozilima očišćene su divlje deponije koje su se nalazile na izlazu iz sela Veliki Izvor.

Na izlazu iz Velikog Izvora neverovatna slika. Na sve strane razbacano đubre i otpad od građevinskog materijala, hrane, kese…Meštani ovog sela kažu da je ovo postalo leglo zaraze, a da na divljim deponijama svakodnevno viđaju čopore pasa, tako da se boje za svoju bezbednost. Radnici JKSP „Zaječar“ novim kamionima smećarima pokupili su otpad pored puta na izlazu iz sela Veliki Izvor i odvezli ga na gradsku deponiju prema Halovu.

Foto:Radio Magnum

Prema rečima Zvonka Veličkovića, vršioca dužnosti direktora JKSP „Zaječar“ ovi kamioni su praktičniji i pristupačniji za rad.

Foto: Radio Magnum

„Gradska uprava je iz donacije Evrpske unije dobila ove kamiona i nama dala na korišćenje. Za nas to predstavlja veliki doprinos revitalizaciji voznog parka i doprineće poboljšanju kvaliteta usluga u čišćenju i izvoženju smeća. Kamioni su kapaciteta 5 kubika, manjih su gabarita i imaju prednost u odnosu na velike gabaritne kamione, jer su pristupačniji na lokacijama gde veći kamioni nisu“, istakao je Veličković.

Kako je rekao Veličković, primarna namena ovih kamiona, po projektu, jeste sanacija i revitalizacija divljih deponija, a u dogovoru sa Gradskom upravom i projektom, koristiće se i za druge namene.

Prema rečima nadležnih na području grada Zaječara registrovano oko 60 velikih divljih deponija, dok je stvaran broj daleko veći.

Četiri nova kamiona donacija su Evropske unije Gradskoj upravi Zaječar, a deo su jednog od dva projekta koje je 25. novembra 2016. godine potpisao tadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović u okviru IPA fondova prekogranične saradnje Srbija – Bugarska.

Dodaj komentar