fbpx
Sport

Najbolji ribolovci iz Srbije i Bugarske ukrstili štapove na obalama Crnog Timoka u Zaječaru

36 najboljih ribolovaca iz zemlje i susedne Bugarske ukrstilo je štapove na 6. varaličarskom kupu koji je održan na obalama Crnog Timoka u Zaječaru. Po odličnom vodostaju, na 30ak stepeni majstori ribolova uspeli su da donesu na merenje čak 380 riba, mahom klenova. Riba je odmah živa vraćena u vodu.

Ristić Martin iz Knjaževca sveukupni je pobednik 6. varaličarskog kupa koji je 29. juna održan na Popovoj plaži. On je ulovio ukupno 32 ribe i osvojio 593 poena.

Ristić Martin (levo)

Samo par riba manje (30) ulovio je Marinović Dimitrije iz Grljana kome je pripalo 577 poena i druga pozicija na takmičenju.

Marinović Dimitrije (levo)

Treće mesto osvojio je Miladinović Vladan iz Kruševca, koji je ulovio 45 riba i osvojio 538 poena.

Miladinović Vladan (levo)

Najveću ribu na takmičenju (mrenu) dugu čak 38 centimetara ulovio je Malinić Slobodan.

Popova plaža je u subota bila je poprište „žestoke“ bitke u organizaciji Udruženja rekreativnih ribolovaca „Ribolovac“.

“ Zahvaljujemo svim takmičarima koji su na ovom kupu učestvovali kao porodica. Hvala im na odzivu kao i maksimalno fer i korektnom ponašanju. Bila nam je čast da ih ugostimo.

Čestitamo svima napobedi, ali se zahvaljujemo i brojnim sponzorima bez kojih ovo takmičenje ne bi bilo ovako kvalitetno i dobro“, kažu organizatori.

Kako navode, prvo poluvreme je bilo jako uspešno skoro za sve takmičare.

Međutim, posle priređenog ručka, drugo poluvreme je po malo povišenom vodostaju bilo nešto teže za ribolov tako da je bilo neizvesno do samog kraja.

Najbolji među juniorima bio je Marinkovic Dimitrije, dok je ekipno najveći broj poena, čak 1068 osvojila ekipa „Borac twitch“, koju su činili: Marinković Dimitrije, Marinković Boban i Marinković Danijel.

ekipa „Borac twitch“

Drugoplasirana ekipa:“Šmekeri“ sa osvojenih 1,046 poena, koju su činili: Mitrović Miodrag, Jović Marko i Todosić Slobodan.

Treću poziciju ekipno zauzeli su „Mean Machine“sa 816 poena u sastavu: Malinić Slobodan, Ljubić Dejan i Tokić Goran.

Dodaj komentar