fbpx
Društvo Izdvajamo

NAGRADNO PITANJE: Šta na ovim slikama fali, a čega ima previše? (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

U Zaječaru, nakon zimskog perioda, sve je češća pojava udarnih rupa, ali i obrisane horizontalne signalizacije na saobraćajnicama. Polu-vidljivi pešački prelazi i udarne rupe na glavnim ulicama u centru grada, znatno utiču na bezbednost u saobraćaju.

S obzirom na to da vozači u toku kretanja primaju preko 90% informacija pomoću vizuelnih receptora, nedvosmislen je izuzetan značaj primene horizontalne signalizacije. Nažalost, u Zaječaru, na mnogim mestima pešačkog prelaza gotovo i da nema, jer se nakon zimskih meseci, boja sa kolovoza obrisala.

FOTO: zajecaronline.com

Iako, mnogi Zaječarci „znaju“ gde je pešački prelaz, neretko ne mogu da pređu ulicu. Jednostavno, vozači ne žele da stanu na mestima gde nema horizontalne signalizacije i propuste pešake. Sve to dovodi u pitanje bezbednost u saobraćaju pešaka, biciklista, ali i samih vozača.

Takođe, veliki problem u saobraćaju u Zaječaru predstavljaju oštećenja na asfaltu ili u narodu poznatije kao „udarne rupe“. Poznato je da udarne rupe mogu da izazovu velika oštećenja na motornim vozilima, a najteže se uočavaju tokom kišnih dana.

FOTO: zajecaronline.com

Vozači često pomisle da se radi samo o barama, pa pri brzini od 50 km/h ukoliko vozač „nagazi“ pravo u rupu, mogu da nastanu velika oštećenja. U mnogim situacijama, vozači da bi izbegli udarne rupe, naglo promene pravac kretanja, što može da prouzrokuje saobraćajnu nesreću.

Da li Grad Zaječar u 21. veku zaslužuje da ima ovakvu infrastrukturu? ili oni koji su zaduženi za uređenje saobraćajnica nemaju dovoljno vremena da reše sve probleme u gradu?

Kako su čelnici grada i direktori javnih preduzeća uspešno o trošku građana Zaječara obišli mitinge Srpske napredne stranke širom Srbije i uspešno organizovali prošlog petka odlazak 1911 Zaječaraca na miting podrške Aleksandru Vučiću (za čiji je prevoz do prestonice i nazad potrošeno najmanje 3 miliona dinara), ostaje nada da će sada imati malo vremena da se pozabave problemima za koje su direktno odgovorni!

Kako izgleda horizontalna signalizacija i ulice u Zaječaru, pogledajte u foto galeriji:

 

3 komentara

Dodaj komentar