Društvo

NAGRAĐENI NAJBOLJI: U zaječarskoj Gimnaziji povodom školske slave nagrađeni najbolji učenici i profesori (FOTO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gotovo u svakoj školi u Zaječaru, ali i Srbiji danas je sečenjem slavskog kolača i priredbama učenika obeležena školska slava Sveti Sava, a u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva prigodana svečanost upriličena je i u zaječarskoj Gimnaziji.

Lazar Stanojević i Katarina Rajković, maturanti zaječarske Gimnazije na svečanosti povodom obeležavanja školske slave Svetog save nagrađeni su danas novčanim nagradama iz Fonda majora Stanimira Colovića, nekadašnjeg učenika Gimnazije.

Lazar, učenik  odeljenja IV4  prirodnog smera u Gimnaziji tokom svog školovanja učestvovao je na brojnim republičkim takmičenjima iz matematike i fizike i postizao zapažene rezultate. Time je doprineo da bude nagrađen za učenika generacije na Svetosavskoj proslavi.

„Preporučio bih svima koji žele da posle srednje škole nešto studiraju upišu Gimnaziju, jer nije bilo mnogo teško.

Zadovoljan sam!“, poručio je Stanojević.

Njegova vršnjakinja Katarina Rajković, učeniva odeljenja IV-2 takođe je nagrađena za učenika generacije novčanom nagradom iz Fonda majora Colovića učestvivala je na takmičenjima iz književnosti i istorije, a na takmičenju iz istorije osvojila treće mesto.

“ Svako ko želi da nastavi školovanje dalje, trebalo bi da upiše Gimnaziju, jer ona pruža dobro obrazovanje. Ja ću po završetku srednje škole pokušati da upišem Fakultet organizacionih nauka“, istakla je Rajković.

Nakon rezanja slavskog kolača srećnu slavu učenicima i profesorima poželeo je protojerej zaječarske crkve Igor Ivković.

„Svim đacima, profesorima, roditeljima, ali i bivšim učenicima i profesorima neka je srećan i blagosloven ovaj praznik. Neka ovaj impuls koji on daje kroz vekove i koji se nije ugasio ispuni i vaša srca da volite Svetog Savu i da kroz njega volite i poštujete Boga“, kazao je  Ivković.

Na svečanosti u zaječarskoj Gimnaziji danas su tradicionalno dodeljene nagrade učenicima, ali i nastavnom osoblju ove škole za ostvarene rezultate u prethodnoj godini.

“ U prethodnoj godini, podigli smo lestvicu na još viši nivo, jer su naši učenici osvojili ukupno 33 nagrade, zajedno sa maturantima koji su završili školovanje u junu“, istakao je direktor Gimnazije Srđan Stanojević.

On je naglasio da je sjajne rezultate tokom protekle školske godine postiglo ukupno 27 učenika uz pomoć 15 profesora i svi oni nagrađeni su danas prigodnim poklonima.

Evo i spiska nagrađenih:

Dodaj komentar