Hronika

NA PODRUČJU KLADOVA POŽARI NE PRESTAJU: Održan Štab za vanredne situacije!

istocnevesti.com

Već treći dan  na području Kladova u selima Velika Kamenica, Podvrška i Velesnica već tri dana besne požari, piše portal „Istočne vesti“.

Da podsetimo, vatra je najpre zahvatila područje V. Kamenica-Velesnic-Podvrška.

A najteža situacija je trenutno na potezu atara sela Velesnica, gde je vatra zahvatila površinu od oko 500 hektara.

istocnevesti.com

Prema navodima iz vatrogasne jedinice, požar je stavljen pod kontrolu, ali dodatni problem stvaraju udari vetra koji menjaju pravac vatri.

Na terenu se trenutno nalaze i 42 vatrogasca iz desetak gradova Srbije.

U Kladovu je održan  Štab za vanredne situacije povodom situacija sa požarima koji su u toku. Doneti su prioriteti kao i strategija delovanja u nastaloj situaciji…

istocnevesti.com

Situacija na terenu do 8 časova, dana 02.08.2017.godine:

1-PODRUČNA VATROGASNO SPASILAČKA JEDINICA KLADOVO
Kladovo- Velesnica  nastao 31.07.2017 godine:
Na gašenju požara u toku jučerašnjeg dana na teren su izašli pripadnici VSJ Kladova, VSJ Pančevo, VSJ Smederevo, VSJ Kovin, VSJ S.Mitrovica, VSJ Novi Sad, pripadnici Sektora za vanredne situacije, DVD Kladovo, DVD Grabovica i JKP Jedinstvo. Ukupan broj vatrogasaca koji je bio na teren je 30  sa 8 vozila. Zahvaćena površina požarom je preko 200Ha makije i trave. Ima ugroženih objekata, sa gašenjem je nastavljeno i jutros.

Kladovo- Mala Vrbica- potez Caribaša,  nastao 01.08.2017 godine u 13,08 časova:

Na gašenju požara u toku jučerašnjeg dana na teren su izašli pripadnici VSJ Kladova, VSJ Smederevo, VSJ Kovin, VSJ Pančevo i pripadnici Sektora za vanredne situacije. Ukupan broj vatrogasaca koji je bio  na teren je 12  sa 6 vozila. Zahvaćena površina požarom je preko 350Ha makije i trave. Nema ugroženih objekata, sa gašenjem je nastavljeno i jutros.

izvor: Istočne vesti

 

Dodaj komentar