fbpx
Politika

GRADSKO VEĆE: Imenovana Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede, postavljeni načelnik i zamenik načelnika GU Zaječar!!!

Na juče održanoj sednici Gradskog veća, većnici su usvojili izmene odluka o mesnim zajednicama, te će sedište III Mesne zajednice od sada biti u prostorijama bivše upravne zgrade JKP Kraljevica, s obzirom na to da je dosadašnje sedište ove mesne zajednice u procesu restitucije vraćeno bivšim vlasnicima, lokalnim komunalnim taksama i javnim parkiralištima, a usvojen je i novi Statut Narodnog muzeja “Zaječar”.

Jednoglasno je usvojen Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara, gde je za predsednika komisije izabrana je Vesna Stanković-magistar poljoprivrednih nauka, dok su za članove komisije izabrani Slobodan Mitrović, Nataša Cvetković, Darko Dimitrijević, Mihajlo Žikić, Slavica Dželetović i Mića Miletić.

Zadaci komisije su da donosi Poslovnik o radu, sačini Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Zaječara, donosi Kriterijume za izbor korisnika sredstava Fonda, razmatra predloge i Odluku o dodeli sredstava kao i da sačini tekst konkursa i raspiše konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima.

Komisija će, između ostalog, vršiti odabir korisnika sredstava po raspisanom konkursu i gradonačelniku predlagati donošenje Odluke o prenošenju novčanih sredstava.

Na sednici je i jednoglasno usvojen Predlog rešenja o postavljenju načelnika Gradske uprave grada Zaječara, gde je izabran Slobodan Videnović, diplomirani pravnik iz Zaječara, dok je za zamenika načelnika Gradske uprave izabrana Slađana Karan takođe diplomirani pravnik iz Zaječara.

Na današnjoj sednici usvojene su i tačke dnevnog reda Razmatranje Rešenja o odbijanju žalbe Preduzeća a.d. “Telekom Srbija”, predlog Rešenja o poništavanju Rešenja GU grada Zaječara – Odeljenja za urbanizam, dok je Zahtev preduzeća “Nikolić prevoz” doo skinut sa današnjeg dnevnog reda i čije će se razmatranje odložiti do sledeće sednice Gradskog veća.

Na današnjoj sednici usvojene su i informacije o trenutnom stanju radova na završetku Prijedorske, Jadranske, Lazarevačke, Homoljske, Banatske i ulice VII udarne brigade u Zaječaru sa predmerom i predračunom radova za nepredviđene radove sa analizom cena.

1 komentar

  • moze jedno pitanje za svevisnjeg? ko je izvodio radove na popovoj plaži? javno da se kaze. da nije mozda famozni Zelja?

Dodaj komentar