Hronika

MUP: U više odvojenih akcija uhapšeno 45 osoba, među njima dvojica Zaječaraca

foto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

foto: mup.gov.rs

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra.

Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije.

foto: mup.gov.rs

Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

IZDVOJENE AKCIJE HAPŠENjA

***

foto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su D.A. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla 740 grama marihuane.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su A.M. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je od osumnjičenog zaplenila 47 tableta ekstazija.

A.M. je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Dodaj komentar