Društvo

MUP: Intervenisano na 50 lokacija u Srbiji tokom nevremena

Photo: Printscreen Instagram/mupsrbijePhoto: Printscreen Instagram/mupsrbijePhoto: Printscreen Instagram/mup srbije
Photo: Printscreen Instagram/mupsrbije

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije je od juče, usled obilnih padavina, intervenisao na 50 lokacija u Beogradu, Sremskom, Braničevskom, Borskom, Južnobanatskom, Južnobačkom, Mačvanskom i Podunavskom okrugu.

Tokom jučerašnjeg dana, zbog nevremena i obilnih padavina u većem delu zemlje, pripadnici MUP-a imali su pune ruke posla.

Kako se navodi u saopštenju, tokom noći je najviše intervencija bilo na teritoriji Beograda. Na 28 lokacija u glavnom gradu intervenisalo je skoro 100 vatrogasaca sa 33 vozila i pumpom.

U 15 intervencija pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na uklanjanju stabala, kao i u 6 požara izazvanih gromom, dok su, između ostalog, u tri intervencije bili angažovani na uklanjanju limenog krova i izvlačenju potopljenog vozila.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u gašenju 11 požara izazvanih udarom groma u Rumi, Koceljevi,

Smederevu i Beogradu, kao i na uklanjanju stabala na 23 lokacije u Beočinu, Pančevu, Alibunaru, Požarevcu, Golupcu i Beogradu.

Vatrogasci-spasioci su u Beočinu iz automobila na koji je usled nevremena palo drvo, evakuisali jednu osobu koja tom prilikom nije povređena, a pomagali su i stanovništvu u crpljenju vode na devet lokacija u Bačkoj Palanci, Staroj Pazovi, Smederevu i Beogradu.

Kako se navodi, na svim intervencijama do sada, ukupno je bilo angažovano 154 vatrogasca-spasioca sa 54 vozila i 9 pumpi.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar