Kultura

Monodramom ,,Zemlja vukova” otvoren 4. Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru

Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine ,,Zoran Radmilović” sinoć je otvoren 4. Festival malih pozorišnih formi.

Festival malih pozorišnih formi otvorio je direktor Vladimir Đuričić podsetivši prisutne da je predhodnih godina na mestu gde on sad, stajao Ivan Bekjarev, koji je prošle godine nažalost preminuo.

“I nije on jedini od naših prijatelja i prijatelja pozorišta kojih više nema. Mnogi su izgubili i prijatelje i rodbinu, ali to je život i moramo da idemo dalje. Mi ćemo smisliti način da se svim tim ljudima koji su nas na neki način zadužili, pa i Ivanu Bekjarevu na neki način odužimo i mislim da ćemi im se na najbolji način odužiti time što će festival iz godine u godinu rasti i biti sve bolji, čemu se iskreno nadam”, rekao je Đuričić.

Direktor pozorišta je naglasio da je ponosan jer su gotovo sva mesta bila popunjena. Prema epidemiološkim merama, broj mesta u sali sveden je na 170, a kako Đuričić kaže to je veliki uspeh za jednu monodramu i za jedan mali grad.

Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Takmičarski deo Festivala  izvođenjem  monodrame “Zemlja vukova” Kazališta Ulisis iz Zagreba i Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, po tekstu Tonke Mršić i Gale Nikolić, u režiji Gale Nikolić i izvođenju Tonke Mršić. Predstava se bavi nepisanim društvenim pravilima, prvenstveno Like ili bilo koje druge male zajednice, koja utiče na sudbine tri Ličanke u različitim stadijumima života.

U takmičarskoj konkujrenciji publika će sutra videti  dve predstave. Od 18.00h  „Čaj sa Kublaj kanom“u u izvođenju Jugoslava Krajnova a od 20.00h monodrama  „Živojin Mišić“u izvođenju Boška Puletića. Publika će 13. Oktobra od 18.00h moći da uživa i u monodramama „Nina“ u izvođenju Nikoline Vujević  i „Poslednja šansa“ u izvođenju Suzane Petričević.

Dodaj komentar