fbpx
Politika

Mlađan Đorđević: Projekat stadiona u Zaječaru je nova pljačka narodnog novca

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje: FOTO: printscreen

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević posetio je Zaječar i tom prilikom se osvrnuo na najavljeni projekat izgradnje stadiona u park-šumi Kraljevica.

Đorđević je rekao da je razgovarao sa građanima Zaječara da vidi da li je stadion baš neophodan u gradu.

„Za ovaj stadion kamen temeljac nedavno je položio vođa mafijaške organizacije SNS, Aleksandar Vučić i najavio da će projekat koštati 25 miliona evra. Razgovarao sam sa ljudima iz Zaječara da vidim da li im je baš ovaj stadion potreban. U gradu koji nema fabriku za prečišćavanje vode, koji čak i u centru grada ima neasfaltirane ulice, u kome je zimi vazduh katastrofalno zagađen i koji ima brojne infrastrukturne probleme, potrošiće se 25 miliona evra za bespotreban stadion, što je više novca nego u godišnjem budžetu Zaječara“, poručio je Đorđević.

Zaječarski fudbalski klubovi inače igraju u zonskim ligama takmičenja.

„Vučić prethodnih devet godina upravo na ovakvim projektima pljačka Srbiju. To je mehanizam koji je video od Orbana u Mađarskoj i Gruevskog u Makedoniji: prave se nepotrebni i prepumpani projekti preko kojih se izvlači državni novac za lično bogaćenje i finansiranje stranaka“, rekao je predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević je rekao i da je Vučić zloupotrebio funkciju predsednika i došao u kampanji, da „pogura svog lokalnog dahiju Ničića“ na skorim lokalnim izborima.

„Pokret Oslobođenje će nakon pada režima ispitati sve ovakve projekte za pljačkanje narodnog novca, odgovorne pohapsiti i novac vratiti u budžet. Kriminalcima iz SNS jedino obećavam da će imati pravedno suđenje“, kaže Đorđević.

Đorđević je Zaječar posetio u okviru kampanje „Razgovori sa Srbijom“, tokom koje obilazi desetine gradova i sela širom Srbije i razgovara sa građanima o lokalnim problemima i potrebama.

Dodaj komentar