Sport

MLADI KARATISTI U GAMZIGRADSKOJ BANJI -Još jedan uspešno završen Zimski karate kamp (VIDEO)

Tradicionalni Zimski karate kamp, 17. po redu, održan je proteklih dana u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Gamzigrad” u Gamzigradskoj banji.

Ove godine učešće na kampu uzelo je oko 50 učesnika iz Timočke krajine, ali i brojnih gradova među kojima su Beograd, Leskovac, Novi Sad, Požarevac.

karate-kamp

“Svake godine okupljamo takmičare, trenere i sudije koji se, između ostalog, i edukuju na na najbolji način. U kampu pored redovnih treninga imali smo i polaganje za karate sudije, kao i polaganje za karate zvanja, a održan je i aikido trening”, rekao je Miroslav Radojković, instruktor Gradskog karate kluba Zaječar.

Doktor Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad u Gamzigradskoj banji, istakao je da uslovi bolnice itekako pogoduju sportisima i njihovim pripremama.

dr-rade-kostic

“Zainteresovanost za sadržaj kampa je zaista velika i to je nešto što obećava da će još dugo trajati. Što se uslova tiče oni su, ja sam siguran, idealni. Ono što mladim sportistima i njihovim instruktorima odgovara je pre svega sam lokalitet. Takođe, ovom sportu najviše odgovara i kompletno opremljeni hidro blok sa grejanjem, jer karate podrazumeva treniranje bez obuće”, objašnjava doktor i dodaje:

“Meni je drago da imamo odličnu saradnju sa Gradskim karate klubom Zaječar. Ta saradnja je već dugi niz godina uspešna i ja se nadam da će još dugo trajati”.

Pored redovnih treninga i usluge smeštaja, učesnici kampa imali su mogućnost korišćenja i bazena sa termomineralnom vodom, a izvršen je i zdravstveni pregled sportista.

Organizator kampa je Gradski karate klub Zaječar.

Pogledajte prilog “Online televizije”:

Dodaj komentar