Društvo Srbija

Mladen Šljivović 30. novembra učestvuje na 1. pesničkoj večeri FIZIČARA Srbije

Zaječarski pesnik, profesor fizike u Gimnaziji, Mladen Šljivović jedan je od učesnika Prve pesničke večeri fizičara Srbije, koja će 30.novembra biti održana u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Šljivović je za svoje pesničko stvaralaštvo dobitnik brojnih nagrada i priznanja, među kojima je najvažnija nagrada “Matićev šal”, za prvu knjigu poezije “15 razglednica za 12 adresa”. Ta knjiga dobila je 4 nagrade, najpre u rukopisu nagradu na festivalu u Zaječaru, pa u Bijelom Polju, a po objavljivanju Matićev Šal u Ćupriji, i “Aladin Lukač” u Novom Pazaru, a bila je i u užem izboru za nagradu “Risto Ratković” takođe u Bijelom Polju.

Poezija ovog zaječarskog fizičara ovenačana je i nagradama “Andra Gavrilović” u Svilajncu i dve godine zaredom na “Nušićijadi”.

Za doprinos kulturi Šljivoviću je dobitnik Godišnje nagrade grada Zaječara za 2007. godinu.

Osim Mladena Šljivovića, svoje stihove na Prvoj pesničkoj večeri fizičara Srbije kazivaće: dr Stojan Obradović (Prokuplje), Snežana Tanić (Paraćin), Jovica Mišković (Gračanica) i Milijan Srejić (Knjaževac), a gosti večeri su dr Danica Stolić, književni kritičar i Olga Mančić Lodika, pesnik.

Organizatori pesničke večeri su Departman za fiziku PMF u Nišu, Društvo fizičara Niš i Podružnica DFS Nišavskog okruga.

izvor: zajecarskahronika.rs

Dodaj komentar