fbpx

Milica Dragijević i Mile Baraković svetski prvaci u Fudokan karateu

Preporuka:

Bez grejanja dve zgrade u Požarevačkoj ulici

Zbog havarije na vrelovodu obustavljena je isporuka toplotne energije u zgradama Požarevačka A5 i Požarevačka A6. Radovi na otklanjanju kvara...

Sindikati prosvete traže veće plate

Reprezentativni sindikati u obrazovanju uputili su zahtev Vladi Srbije za hitnu korekciju koeficijenata na osnovu kojih se izračunavaju plate,...

Posečene četiri lipe u ulici Ivana Milutinovića (FOTO)

Radnici Javno komunalnog preduzeća "Timok održavanje" uz asistenciju nadležnih iz JKP "Vodovod" posekli su u sredu, 15. januara četiri...
- Reklama -

Milica Dragijević iz Zlota i Mile Baraković iz Bora postali su Svetski prvaci u Fudokan karateu na takmičenju održanom u Sindelfingenu nadomak Štutgarta.

Mile Baraković je do zlatne medalje u kategoriji juniora u disciplini „Fudokan sport borbe“ do 55 kg stigao nakon pobede nad italijanskim takmičarom u finalu.

Mile Baraković

Milica Dragijević je u finalu savladala takmičarku iz Bosne i Hercegovine i tom pobedom osvojila zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja u disciplini Fudokan sport borbe do 54 kg.

Milica kaže da su pripreme za takmičenje trajale godinu dana i da je konkurencija u finalu bila jaka.

Milica Dragijević

Prema njenim rečima, bilo je dosta odricanja i obaveza, jer se ona ujedno spremala i za upis u srednju školu, što je uz četiri jaka treninga nedeljno bilo, kako kaže, zaista naporno.

„Konkurencija je bila vrlo jaka, u finalu sa takmičarkom iz BiH vodila sam sa 5:1 i malo sam se opustila, jer je pobeda na dohvat ruke. Pala mi je malo koncentracija i protivnica je to iskoristila za tri vezana poena. Pri rezultatu 5:4 na sedam sekundi do kraja uspela sam da odbijem svaki njen napad i osvojila zlatnu medalju.

Zahvalna sam svojim roditeljima, trenerima  Nebojši Zahitoviću, Daliboru Džuniću i nacionalnom treneru Saši Kovačeviću , rezrednom starešini i direktoru Medicinske škole bez kojih ova medalja ne bi imala puni sjaj“, izjavila je Milica Dragićević.

Zapažen rezultat ostvarila je i Anita Filipovski u kategoriji omladinki u disciplini Fudokan sport borbe do 61 kg, izgubila u finalnoj borbi od takmičarke iz Italije i osvojila srebrnu medalju.

Ostali reprezentativci iz redova borskog karate kluba Sureido: Jana Rajić, Mina Dukić, Sofija Mejlanović i Dalibor Džunić, pohvaljeni su od strane nacionalnih selektora.

Srbija je u generalnom plasmanu od najmlađih kategorija do starijih pionira osvojila bronzanu, a od kadeta do veterana srebrnu medalju.

Svetsko prvenstvo u Fudokan karateu održano je od 1. do 3. novembra u Sindelfingenu nadomak Štutgarta.

Svetske šampione meštani Zlota svečano će dočekati u petak, 8. novembra od 18 sati u maloj sali Mesne zajednice Zlot.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Dnevni horoskop za SREDU – 22. januar 2020. godine

Mesec ulazi u Jarca ove srede i boraviće tamo sve do petka. Dan je stvoren i protkan disciplinom, ozbiljnošću, osećajem odgovornosti i celodnevnim fokusom...

Bez grejanja dve zgrade u Požarevačkoj ulici

Zbog havarije na vrelovodu obustavljena je isporuka toplotne energije u zgradama Požarevačka A5 i Požarevačka A6. Radovi na otklanjanju kvara su u toku, nastavak grejanja...

Sudar kod Gamzigradske banje

Na magistralnom putu Zaječar – Paraćin, kod Gamzigradske banje nešto posle 12 sati došlo je do sudara kamiona i automobila marke "alfa romeo". Prema...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: