fbpx

Mile Karić, beskućnik sa zaječarskih ulica stigao u Boljevac

Preporuka:

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst organizuje još jednu od mnogobrojnih akcija davanja krvi koje su u poslednjim mesecima sprovedene na teritoriji grada...

Čitaoci sami uređuju novinu – to je tajna uspeha Zaječarskih VESTI

Samo dva meseca nakon izlaska prvog broja, Zaječarske VESTI osvojile su simpatije velikog broja čitalaca. Ljudi su prepoznali da...

Počela isplata novčane naknade nezaposlenima

Nacionalna služba za zapošljavanja isplatiće danas redovne novčane naknade nezaposlenima za decembar 2019. godine. U sredu, 22. januara će biti...
- Reklama -  

Životna priča Mileta Karića iz Boljevca, koji je bez doma i hrane igrom sudbine ostao na ulicama Zaječara potresao je mnoge. Međutim, zahvaljujući pisanju portala „Zaječar online“ građani ovog dela Srbije još jednom su se ujedinili u želji da se ovom nesretnom čoveku pomogne i pomoć nije izostala.

Od kako je u sredu uveče, 13. novembra u večernjim satima na našem portalu objavljena tužna Miletova priča, brojni građani javljali su se u nudili hranu i toplu garderobu, koja bi bar u prvom naletu bespomoćnom čoveku bila od koristi.

Bilo je i onih koji su odmah stvar preuzeli u svoje ruke i uradili ono zbog čega i postoje… bili humani bez želje da se o njima piše ili da se na bilo koji način promovišu.

Reč je o ljudima iz Crvenog krsta Zaječar koji su Mileta Karića tokom jučerašnjeg dana (14. novembra) u ranim jutarnjim satima našli kako sam sedi na klupi u centru grada.

FOTO: arhiva

Bez imalo razmišljanja Mileta su doslovno „pokupili sa ulice“, nahranili ga i obezbedili mu toplu jaknu. A onda su, prema rečima sekretara zaječarskog Crvenog krsta Vladana Markovića,kako procedura nalaže, kontaktirali Centre za socijalni rad u Zaječaru i Boljevcu.

„Kontaktirali smo ljude iz Centra za socijalni rad u Zaječaru, iako generalno oni zaista nisu bili nadležni za njegov problem. Međutim direktorka našeg centra pozvala je Centar za socijalni rad u Boljevcu i oni su izrazili želju da nas prime. Odvezli smo čoveka u Boljevac i odatle će sada oni preuzeti brigu o njemu i po zakonu mu obezbediti šta ga sleduje“, rekao je Marković za portal „Zaječar online“.

Prema našim saznanjima, Mile Karić ostvario je u Boljevcu pravo na novčanu socijalnu pomoć, pa će i sa to malo novca sada bar moći da preživi hladne dane koji dolaze.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: