fbpx
Društvo Izdvajamo

Mile Karić, beskućnik sa zaječarskih ulica stigao u Boljevac

Životna priča Mileta Karića iz Boljevca, koji je bez doma i hrane igrom sudbine ostao na ulicama Zaječara potresao je mnoge. Međutim, zahvaljujući pisanju portala “Zaječar online” građani ovog dela Srbije još jednom su se ujedinili u želji da se ovom nesretnom čoveku pomogne i pomoć nije izostala.

Od kako je u sredu uveče, 13. novembra u večernjim satima na našem portalu objavljena tužna Miletova priča, brojni građani javljali su se u nudili hranu i toplu garderobu, koja bi bar u prvom naletu bespomoćnom čoveku bila od koristi.

Bilo je i onih koji su odmah stvar preuzeli u svoje ruke i uradili ono zbog čega i postoje… bili humani bez želje da se o njima piše ili da se na bilo koji način promovišu.

Reč je o ljudima iz Crvenog krsta Zaječar koji su Mileta Karića tokom jučerašnjeg dana (14. novembra) u ranim jutarnjim satima našli kako sam sedi na klupi u centru grada.

FOTO: arhiva

Bez imalo razmišljanja Mileta su doslovno “pokupili sa ulice”, nahranili ga i obezbedili mu toplu jaknu. A onda su, prema rečima sekretara zaječarskog Crvenog krsta Vladana Markovića,kako procedura nalaže, kontaktirali Centre za socijalni rad u Zaječaru i Boljevcu.

“Kontaktirali smo ljude iz Centra za socijalni rad u Zaječaru, iako generalno oni zaista nisu bili nadležni za njegov problem. Međutim direktorka našeg centra pozvala je Centar za socijalni rad u Boljevcu i oni su izrazili želju da nas prime. Odvezli smo čoveka u Boljevac i odatle će sada oni preuzeti brigu o njemu i po zakonu mu obezbediti šta ga sleduje”, rekao je Marković za portal “Zaječar online”.

Prema našim saznanjima, Mile Karić ostvario je u Boljevcu pravo na novčanu socijalnu pomoć, pa će i sa to malo novca sada bar moći da preživi hladne dane koji dolaze.

Dodaj komentar