fbpx

Mile Karić, beskućnik sa zaječarskih ulica stigao u Boljevac

Preporuka:

Pretežno sunčan decembarski dan

U Srbiji će ujutru u većini krajeva, a u nižim predelima i pre podne, biti maglovito, a tokom dana...

Dnevni horoskop za SUBOTU – 7. decembar 2019. godine

I danas dobra energija koja je juče zavladala, Mesec u Ovnu i danas šalje dobre vibracije, te ne gubite...

Najbolje odbojkašice iz Timočke krajine na testiranju

Dvadesetak najtalentovanijih odbojkašica iz klubova sa područja Timočke krajine prisustvuju danas, 8. decembra treningu u Knjaževcu. Ove kandidatkinje za...
- Reklama -

Životna priča Mileta Karića iz Boljevca, koji je bez doma i hrane igrom sudbine ostao na ulicama Zaječara potresao je mnoge. Međutim, zahvaljujući pisanju portala „Zaječar online“ građani ovog dela Srbije još jednom su se ujedinili u želji da se ovom nesretnom čoveku pomogne i pomoć nije izostala.

Od kako je u sredu uveče, 13. novembra u večernjim satima na našem portalu objavljena tužna Miletova priča, brojni građani javljali su se u nudili hranu i toplu garderobu, koja bi bar u prvom naletu bespomoćnom čoveku bila od koristi.

Bilo je i onih koji su odmah stvar preuzeli u svoje ruke i uradili ono zbog čega i postoje… bili humani bez želje da se o njima piše ili da se na bilo koji način promovišu.

Reč je o ljudima iz Crvenog krsta Zaječar koji su Mileta Karića tokom jučerašnjeg dana (14. novembra) u ranim jutarnjim satima našli kako sam sedi na klupi u centru grada.

FOTO: arhiva

Bez imalo razmišljanja Mileta su doslovno „pokupili sa ulice“, nahranili ga i obezbedili mu toplu jaknu. A onda su, prema rečima sekretara zaječarskog Crvenog krsta Vladana Markovića,kako procedura nalaže, kontaktirali Centre za socijalni rad u Zaječaru i Boljevcu.

„Kontaktirali smo ljude iz Centra za socijalni rad u Zaječaru, iako generalno oni zaista nisu bili nadležni za njegov problem. Međutim direktorka našeg centra pozvala je Centar za socijalni rad u Boljevcu i oni su izrazili želju da nas prime. Odvezli smo čoveka u Boljevac i odatle će sada oni preuzeti brigu o njemu i po zakonu mu obezbediti šta ga sleduje“, rekao je Marković za portal „Zaječar online“.

Prema našim saznanjima, Mile Karić ostvario je u Boljevcu pravo na novčanu socijalnu pomoć, pa će i sa to malo novca sada bar moći da preživi hladne dane koji dolaze.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Bez vode deo Kotlujevca

Zbog ugradnje ventila u školi Hajduk Veljko, bez vode će biti stanovnici sledećih ulica: -Dobrivoje Radosavljević Bobi -Knjaževačka -Kotorska -deo Ljubljanske Vode neće biti do 16 časova.

Oblačno sa kišom

U Srbiji ujutru oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom. Tokom dana umereno oblačno i suvo, uveče na zapadu, a tokom noći i u ostalim...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: