Politika

Milan Stanković: IZBORI ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA BIĆE DEMOKRATSKI I TRANSPARENTNI

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

„Jedina smo lista Koalicija Naša kuća Zaječar SNS-SPS-JS i Pokret snaga Srbije – Boško Ničić koji sa svojim kandidatima i listom izlazi u svih 46 mesnih zajednica, sa preko 340 kandidata i sa preko 3.700 prikupljenih i overenih potpisa“, istaknuto je na konferenciji za novinare povodom izbora za članove saveta mesnih zajednica koji će na području Zaječara biti održani u nedelju, 18. marta Milan Stanković, koju su održali predstavnici liste Koalicija Naša kuća Zaječar SNS-SPS-JS i Pokret snaga Srbije BK – Boško Ničić.

Milan Stanković, predsednik gradskog odbora SNS u Zaječaru je tom prilikom istakao da ta koalicija izlazi pred građane sa jasnim ciljevima koji će ubrzo nakon izbora, biti relizovani.

„Iako se ovi izbori na prvi pogled čine nevažnim, svi znamo da su itekako važni iz više razloga. Na nama je da imenom i prezimenom izaberemo najbolje.

Ja sam siguran da ćemo posle ovih izbora i formiranja mesnih saveta, krenuti sa rešavanjem njihovih problema.

Samim tim što u sve mesne zajednice jedini izlazimo sa punim listama, praktičnno se otvara i nameće pitanje da li uopšte imamo opoziciju u našem gradu, i kako i na koji način su oni pristupili ovim izborima. “, rekao je Stanković.

Stanković je građanima, ukoliko koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke pobedi na izborima obećao sledeće:

Pred nama je plan da uz pomoć Vlade Republike Srbije rešimo kapitalne probleme, poput zaobilaznice oko grada, da da uradimo industrijsku zonu, rekunstrikciju strateških putnih pravaca ka selima, obnovimo uništene seoske sokake i ulice, dovedemo zdravu pijaću vodu u svako domaćinstvo, rešimo nagomilane probleme seoskih vodovoda i u pojedinim mestima započnemo zamenu gotovo 55 km azbestnih cevi, sagradimo crkve tamo gde ih nema, počnemo da rešavamo kanalizacije i otpadne vode, uradimo novu javnu rasvetu i zamenimo je štedljivim sijalicama, uradimo nove mostove tamo gde ih nema, poput veze između Kotlujevca i Podliva, rekonstruišemo kompletnu uličnu, putnu infrastrukturu u svim gradskim mesnim zajendicama, obnovimo škole, sagradimo modernu zdravstvenu stanicu u Kotlujevcu.

Pred nama je da radimo i da gradimo, jer Zaječar je naša kuća o kojoj moramo da brinemo i koju moramo da sređujemo“, istakao je  Stanković.

Na pitanje novinara o navodnim neregularnostima po pitanju članova biračkih odbora nije hteo da se izjasni, ali je podsetio da su, u vreme vladavine sadašnje opozicije, članovi saveta mesnih zajednica, birani na zborovima, dok se to sada čini transparentno i demokratski – na izborima, kako i dolikuje.

Isto je ponovio i prilikom odgovora na pitanje zašto je Gradska izborna komisija odlučila da se na izborima za članove Saveta mesnih zajednica 18. marta ne koriste UV lampe i sprejevi, uz konstataciju da oni nikada do sada na ovakvim izborima nisu ni bili korišćeni.

Dr Mirko Nikolić, predsednik zaječarskih socijalista istakao je da su ljudi koje je njegova stranka predložila na predstojećim izborima dobro znani u svojim sredinama i da je siguran da će na svakom biračkom mestu građani prepoznati za koga treba da glasaju.

Milorad Vučković, predsednik Okružnog i gradskog odbora Jedinstvene Srbije naglasio je da ova koalicija ima najbolji program i dodao da je reč o ljudima koji jedino mogu nešto da učine i za grad i za sela.

 

1 komentar

  • hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…dobar milanče….hahaaaaaaaaaaaaa..šta kaze demokratski..hhhhhhaaaaaaaahahahahhaa

Dodaj komentar