Društvo Srbija

Mihajlović: Na seksualno zlostavljanje ne možemo ostati imuni

FOTO: zajecaronline.com

Ni na jednu vest o tome da je maloletno dete, a najčešće devojčica, seksualno zlostavljano ili podvođeno, i to od strane roditelja, ne možete ostati imuni, poručila je danas potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, koju su, „kao ženu i majku, veoma potresle te informacije“.

Ona očekuje da „nadležne institucije ispitaju ove slučajeve, uključujući poslednje znane javnosti – silovanje devojčice iz Bogatića, podvođenje druge devojčice iz Aleksinca, kao i navode mlade glumice o silovanju koje je pretrpela”, prenosi danas.rs.

“Ove strašne vesti poslednjih dana treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece”, naglasila je Mihajlović.

Povodom vesti o seksualnom zlostavljanju poznate mlade glumice, Mihajlović veruje da će tužilaštvo pokrenuti istragu i da će njen primer biti podstrek i drugim ženama sa sličnim iskustvom da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni.

Ona “ohrabruje svaku ženu da ne ćuti i da nasilnika prijavi“ i zaključuje da „niko nije toliko moćan da za svoje nedelo ne odgovara“.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar