fbpx
Društvo Servisne informacije

Meštani Salaša danima bez vode zbog kvara na glavnom ventilu

ilustracija / Naše selo

Zbog kvara na glavnom vodovodnom ventilu meštani sela Salaš nadomak Zaječara već par dana imaju problem u vodosnabdevanju. Vodu za piće trenutno dobijaju samo iz pravca Sovinca, a prema rečima predsednika Mesne zajednice Tihomira Stankovića problem će narednih dana biti rešen zahvaljujući pomoći Javno-komunalnog preduzeća “Vodovod” iz Zaječara.

Seoski vodovod u Salašu nije u nadležnosti JKP “Vodovod” Zaječar, već je prepušten mesnoj zajednici na upravljanje. Međutim, prema rečima predsednika MZ Salaš Tihomira Stankovića žitelji tog sela vodu ne plaćaju, pa je prilikom dolaska do kvarova na mreži pomalo i neosnovano da se odmah žale.

“Vodovod u Salašu je prepušten sam sebi, odnosno mesna zajednica se stara, a iz JKP “Vodovod” pomaže koliko mogu i kad mogu.

Voda se u Salašu ne plaća tako da je svako kukanje građana neopravdano. Ja razumem da svako treba da ima vodu, ali dok god ne uvedemo neki red i način da se voda plaća, tako će biti. I biće to dugo dok se ne reši problem na relaciji vodovod-mesna zajednica i obrnuto”, rekao je Stanković.

Kako saznajemo na vodovodnoj mreži u selu Salaš došlo je do težeg kvara na glavnom ventilu na dolazu vode, pa meštani ovog sela vodu sada dobijaju samo preko Sovinca.

Međutim, prema rečima Stankovića bez vode su trenutno samo meštani koji žive na uzvišenju, dok više od 2/3 žitelja Salaša ima vodu.

” Imamo problem jer su svi ventili na mreži već dotrajali i vrlo je teško da se takav problem reši zauvek. Međutim iskustvom ljudi iz zaječarskog vodovoda ovih dana ćemo problem nadam se uspeti da rešimo”, kaže Stanković.

Iako vodovodn u Salašu nadomak Zaječar nije u nadležnosti zaječarskog vodovoda, v.d. direktor pomenutog preduzeća Nikola Šarčević istakao je da će njihove ekipe ipak narednih dana pomoći meštanima u otklanjanju kvara.

Do tada nije poznato da li će meštanima koji nemaju vodu biti obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom, jer kako saznajemo pomenutu cisternu nema JKP “Vodovod” Zaječar, već samo zaječarsko komunalno-stambeno preduzeće.

1 komentar

  • Boško im ukunuo vodu a sada će njegov potrčko majstor Miomir Dinić iz EPSa ukinuti i struju da ne prežive zimu. Svi na česme dragi sugrađani!!!

Dodaj komentar