fbpx

Meštani Salaša danima bez vode zbog kvara na glavnom ventilu

Preporuka:

Nema zime, narednih dana sve toplije

I danas nas očekuje oblačno i tmurno vreme, ali bez padavina. Magla će biti prisutna tokom većeg dela dana,...

Uklanjanje letnjih bašti u Zaječaru nije obavezno za sve

Uklanjanje letnje, odnosno zimske bašte posle isteka vremena za koje imaju odobrenje za vlasnike pojedinih lokala u Zaječaru Odlukom...

Sa radnom biografijom u Nacionalnu službu: Od obuke za novu fabriku „Aptiv“ ni traga

Minulih dana jedno od glavnih pitanja koje muči nezaposlene Zaječarce je, da li će i kada početi obuka prvih...
- Reklama -

Zbog kvara na glavnom vodovodnom ventilu meštani sela Salaš nadomak Zaječara već par dana imaju problem u vodosnabdevanju. Vodu za piće trenutno dobijaju samo iz pravca Sovinca, a prema rečima predsednika Mesne zajednice Tihomira Stankovića problem će narednih dana biti rešen zahvaljujući pomoći Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“ iz Zaječara.

Seoski vodovod u Salašu nije u nadležnosti JKP „Vodovod“ Zaječar, već je prepušten mesnoj zajednici na upravljanje. Međutim, prema rečima predsednika MZ Salaš Tihomira Stankovića žitelji tog sela vodu ne plaćaju, pa je prilikom dolaska do kvarova na mreži pomalo i neosnovano da se odmah žale.

„Vodovod u Salašu je prepušten sam sebi, odnosno mesna zajednica se stara, a iz JKP „Vodovod“ pomaže koliko mogu i kad mogu.

Voda se u Salašu ne plaća tako da je svako kukanje građana neopravdano. Ja razumem da svako treba da ima vodu, ali dok god ne uvedemo neki red i način da se voda plaća, tako će biti. I biće to dugo dok se ne reši problem na relaciji vodovod-mesna zajednica i obrnuto“, rekao je Stanković.

Kako saznajemo na vodovodnoj mreži u selu Salaš došlo je do težeg kvara na glavnom ventilu na dolazu vode, pa meštani ovog sela vodu sada dobijaju samo preko Sovinca.

Međutim, prema rečima Stankovića bez vode su trenutno samo meštani koji žive na uzvišenju, dok više od 2/3 žitelja Salaša ima vodu.

“ Imamo problem jer su svi ventili na mreži već dotrajali i vrlo je teško da se takav problem reši zauvek. Međutim iskustvom ljudi iz zaječarskog vodovoda ovih dana ćemo problem nadam se uspeti da rešimo“, kaže Stanković.

Iako vodovodn u Salašu nadomak Zaječar nije u nadležnosti zaječarskog vodovoda, v.d. direktor pomenutog preduzeća Nikola Šarčević istakao je da će njihove ekipe ipak narednih dana pomoći meštanima u otklanjanju kvara.

Do tada nije poznato da li će meštanima koji nemaju vodu biti obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom, jer kako saznajemo pomenutu cisternu nema JKP „Vodovod“ Zaječar, već samo zaječarsko komunalno-stambeno preduzeće.

- Reklama -

1 KOMENTAR

  1. Boško im ukunuo vodu a sada će njegov potrčko majstor Miomir Dinić iz EPSa ukinuti i struju da ne prežive zimu. Svi na česme dragi sugrađani!!!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Sudar kod Gamzigradske banje

Na magistralnom putu Zaječar – Paraćin, kod Gamzigradske banje nešto posle 12 sati došlo je do sudara kamiona i automobila marke "alfa romeo". Prema...

Sindikati prosvete traže veće plate

Reprezentativni sindikati u obrazovanju uputili su zahtev Vladi Srbije za hitnu korekciju koeficijenata na osnovu kojih se izračunavaju plate, prenosi mediji. Sindikat obrazovanja Srbije, Granski...

Bez vode deo naselja Ključ

Zbog popravke vodovodnog priključka u Požarevačkoj ulici u Zaječaru bez vodesu ostali stanari sledećih ulica: Požarevačke (od ulice Stanoja Glavaša do Kolubarske) i deo...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: