fbpx
Društvo

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs u Zaječaru

Foto: Facebook/Prt Scr

Projekcijom filma Sonita 31. januara, u zaječarskom Omladinskom centru počinje serijal projekcija odabranih filmova sa 9. izdanja Beldocs festivala koji je sa velikim uspehom organizovan 2016. godine u Beogradu.

Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada na međunarodnim festivalima dokumentarnog filma. Govori o Soniti koja ima 18 godina i ilegalni je imigrant u Teheranu, odakle se bori za svoj san da postane umetnica, a ne prodata mlada. Njena trenutna cena je 9.000 dolara.

Festival Beldocs se godinama trudi da ponudi gledaocima najbolje dokumentarne filmove iz čitavog sveta, a neka od prikazanih ostvarenja će imati prilike da vide i Zaječarci, u periodu od 31. januara do 9. februara u Omladinskom centru.

Ovaj serijal filmova zatvara the Russian Woodpecker, ostvarenje Chada Gracie, koje govori o radioaktivnom čoveku, nekada žrtvi černobiljske nuklearne katastrofe a danas umetniku u Ukrajini, otkrivajući mračnu tajnu hladnoratovske skalamerije prozvane Ruski detlić.

Projekcije se organizuju u okviru projekta „Kreativna zona“, koji sprovodi udruženje Zaječarska inicijativa, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Ukupno će biti prikazno sedam filmova po sledećem rasporedu:

31. januar, 19.00 – Sonita
1. februar, 19.00 – Above and Below
2. februar, 19.00 – A Strange Love Affair with Ego
6. februar, 19.00 – Gabo
7. februar, 19.00 – Voli vas vaša Sexymaja
8. februar, 19.00 – U potraza za snom i
9. februar, 19.00 – The Russian Woodpecker

Dodaj komentar