Mladi su budućnost - Zaječar moj dom Sport

Međunarodni džudo turnir okupio najbolje ekipe iz Srbije i inostranstva (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U organizaciji Džudo kluba Akademija Todorović – Zaječar, danas se u hali na Kraljevici održava Međunarodni džudo turnir „Zaječar open 2016″.

Na turniru učestvuju džudisti iz kategorije poletaraca, mlađih i starijih pionira. Tu su najbolje ekipe iz Srbije, kao i ekipe iz inostranstva.

dzudo-takmicari

„Na kraju ove vrlo uspešne godine za Džudo Akademiju Todorović i omladince grada Zaječara danas imamo Međunarodni džudo turnir. Tu su oko 150 takmičara iz Srbije, ali iz Rumunije i Bugarske koji će odmeravati snage. Vrlo uspešnu godinu imamo iza sebe u kategoriji pionira, gde imamo državnog prvaka, što je veliki uspeh. U kategoriji kadeta takođe imamo državnu medalju, ali i u kategoriji juniora. Dakle vrlo uspešna džudo godina za Džudo Akademiju Todorović“, istakao je Dane Todorović, predsednik i glavni trener Džudo Akademije Todorović iz Zaječara.

dzudo-takmicari1

Ispred grada Zaječara prisutnima se na otvaranju turnira obratio i Dragomir Trailović, član Gradskog veća.

„Grad Zaječar sa ponosom želi da ovom prilikom istakne izuzetnu aktivnost i uspehe koje je Džudo Akademija Todorović postigla. Mogu da kažem da u Srbiji postoji oko 140 džudo klubova, a da je naša Džudo Akademija na trećem mestu, što je zaista veliki uspeh. Današnji turnir je još jedan razlog da ih u ime grada pozdravim i da im poželim još više dobrih rezultata“, rekao je Trailović.

dzudo-takmicari2

Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara, kaže da će ovakve manifestacije uvek imati podršku Saveza.

„Impozantno je videti ovoliki broj takmičara dece mladih sportista, publiku i trenere. Upravo je to ono zbog čega Sportski savez uvek podržava i podržavaće ovakve manifestacije“, rekao je Simonović.

Turnir je svečano otvoren u 11 sati, a najbolje takmičare očekuju nagrade u vidu medalja.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar