Omladinski centar će u utorak, 26. decembra, sa početkom od 19 sati imati tu čast da ugosti jednog od najčitanijih savremenih srpskih pisaca, Marka Vidojkovića.

Marko će ovom prilikom predstaviti svoj najnoviji roman „E baš vam hvala“, koji je za samo par meseci postao pravi hit u zemlji, ali i regionu.

Na upravo objavljenoj Laguninoj top listi knjiga koja će ispratiti 2017. i dočekati 2018. novi Markov roman se nalazi na prvom mestu.

“Roman „E baš vam hvala“ izvodi svojevrsni desant na celokupno postjugoslovensko društvo. U doba globalne apatije i opšteg osećanja bezizlaza Vidojković nam pomaže da jasnije sagledamo i sudbinu Jugoslavije i vreme u kojem živimo.“

Nakon tribine, uz muziku koja će biti Markov izbor, naš poznati pisac će nastaviti druženje sa ljubiteljima svog opusa u kafeu Omladinskog centra.


O piscu…

Marko Vidojković rođen je u Beogradu, 1975. Objavio romane „Ples sitnih demona“, „Đavo je moj drug“, „Pikavci na plaži“, „Kandže“, „Sve crvenkpe su iste“, „Hoću da mi se nešto lepo desi odmah“ i „Kandže 2: Diler i smrt“, kao i zbirku priča „Bog ti pomogo“.

Roman „Kandže“ je od oktobra 2004. do maja 2005. doživeo pet izdanja i, kao jedna od najprodavanijih knjiga domaćeg autora, dobitnik je nagrade Zlatni bestseler.

Godine 2006. Vidojković je za „Kandže“ dobio i nagradu i Kočićevo pero, a za „Sve crnvekape su iste“ Vitalovu nagradu. Objavljivan u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Nemačkoj i Poljskoj. Bio urednik u časopisima „Maxim“ i „Playboy“.

Za njega takođe kažu: „novinar i pisac, možda k’o ni jedan drugi, javnost poluti na one što ga vole i štuju, i druge, kojima najblaže rečeno – nije baš drag.

On za to ne mari, fura svoj „antiprotivan“ stav što ga čini jednim od najistaknutijih bundžija protiv svih kvarova u svim sistemima.“

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here