fbpx
Hronika

„MANJA KAZNA OD DOŽIVOTNE BILA BI SRAMOTA“ Počinje suđenje monstrumu čiji je zločin zgrozio Srbiju !!!

foto: kurir.rs

Suđenje Vladici Rajkoviću (28) iz zaječarskog sela Vratarnica, koji je priznao ubistvo i silovanje trogodišnje Anđeline Stefanović, počeće danas u Višem sudu u Zaječaru. Suđenju, koje je zatvoreno za javnost, prisustvovaće i Danijela Stefanović, majka nesrećne devojčice, piše današnji „Blic„.

Ići ću sa bratom i advokaticom iz Beograda koju sam angažovala. Očekujem da će dobiti doživotnu robiju – sve manje od toga bila bi velika sramota. Ne znam kako ću reagovati kada vidim Vladicu… On će tamo biti pod stražom? Da je sam, sigurno bih ga gađala stolicom makara. Naravno da mu nisam oprostila zločin. Nikada mu neću oprostiti – rekla je Danijela za “Blic”.

Podsetimo, Rajković je uhapšen 9. jula, nekoliko sati posle ubistva devojčice, i od tada se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Zaječaru.

Malena Anđelina par desetina minuta pre smrti bila je srećna, nasmejana, igrala se sa vršnjacima na rođendanu, odakle ju je monstrum oteo i poveo u najmučniju smrt. Bila je na prvom rođendanu deteta Perice Rajkovića, Vladičinog rođenog brata.

Vladica je Anđelinu oteo sa rođendana deteta njegovog brata. On se tada igrao sa decom, pravio im balone, šalio se sa njima, čak se i fotografisao. U jednom momentu je uhvatio Anđelinu za ruku i odveo je sa rođendana.

– Odveo ju je u obližnju šumu. Pocepao odeću. Silovao je. Onda je uzeo kamen i udarao je svom silinom. Udarao ju je i pesnicama. Dete je ostavio krvavo, razbijenih kostiju, rascepane kože po stomačiću, rukama, licu. Pronađena je oko 600 metara dalje, bačena u jarak, kao džak smeća. Lice joj je bilo neprepoznatljivo, telo unakaženo – rečeno je tada policiji.

Nakon zločina oprao je krvavu odeću u obližnjem Timoku. Vratio se kući, presvukao se, a mokru garderobu stavio na žicu da se suši. Vratio se na rođendan kao da se ništa nije dogodilo. Ipak, pitali su ga gde je Anđelina, a on je hladno odgovorio da ju je ostavio na obližnjem autobuskom stajalištu.

Monstrum je ubrzo uhapšen, a na saslušanju je najpre ćutao da ne čuje pitanja. Kazao je, šokirajući i zgražavajući inspektore: “Anđelina me je volela. Ja sam je ubio”, ispričao je i dodao da je bio popio.

izvor: blic.rs

Dodaj komentar