Društvo

Malo toplije vreme, na planinama moguć sneg

U Srbiji će posle hladnog jutra sa umerenim do jakim mrazem tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije vreme.

U planinskim predelima zapadne, jugozapadne i južne Srbije moguć je slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od -10 do -4 stepena, najviša dnevna od 2 na jugu i istoku do 7 stepeni na severu Srbije.

U Zaječaru će posle hladnog jutra tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije vreme. Duvaće slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko minus četiri, , najviša dnevna oko 3 stepena.

U Timočkoj krajini, ali i čitavoj Srbiji će do kraja februara biti pretežno sunčano vreme, dok je u planinskim predelima moguće provejavanje slabog snega. Jutarnji mraz biće u slabljenju, a dnevna temperatura u osetnijem porastu. 

Početkom marta uslediće prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom i manjim padom temperature. Krajem sledeće sedmice biće suvo vreme, uz razvedravanje.

Meteorološke prilike će biti relativno nepovoljne za sve hronične bolesnike, naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su neraspoloženje i glavobolja.

Dodaj komentar