Sport pomaže deci, ne samo da budu zdrava i da se pravilno razvijaju i fizički i psihički, već i da se brzo i jednostavno povežu sa drugom decom.

Da biti u formi, znači biti zdrav naučili su danas i mališani vrtića „Svitac“ u Zaječaru koje je sa korektivnom gimnastikom i osnovama rukometa upoznao koordinator Sportskog saveza grada Zaječara Branislav Tasić.

“ Cilj „Sportske početnice“ je podsticanje pravilnog rasta i razvoja dece, osnovne obuke vođenja, dodavanja i šutiranja lopte i usvajanje osnovnih pravila košarke i rukometa.

Mislim da su i deca zadovoljna našim radom.

Deca su već godinama u nazad poslušna i vole sport. Dosta sportista pojavilo se iz ove početnice u rukometu. košarci, fudbalu“, izjavio je Tasić.

On je napomenuo da su deformiteti kičmenog stuba kod dece sve češći, ali blagovremenim reagovanjem nas i predstavnika Medicine sporta u zaječaru, sve te nepravilnosti se lako mogu eliminisati.

Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa Školskom upravom Zaječar, Predškolskom upravom „Đulići“ i osnovnim školama sa teritorije grada Zaječara i ove godine realizuje program „Sportske početnice“.

Pogledajte galeriju fotografija:

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here