Društvo

Mališani iz vrtića „Đurđevak“ posetili redakciju Zaječarskih vesti!

Grupa „Zvezdice“ iz vrtića „Đurđevak“ u Zaječaru posetila je redakciju Zaječarskih vesti sa svojim vaspitačicama i imala priliku da se upozna sa procesom prikupljanja materijala, izrade i štampe novina!

Radoznali mališani imali su brojna pitanja, pošto u vrtiću i sami imaju malu novinarsku redakciju u kojoj su članovi podeljeni i svako ima svoj zadatak, pa je tako neko zadužen za fotografiju, neko za pisanje, a neko za samu štampu.

Najviše pitanja bilo je baš oko štampe novina, ali je „male novinare“ iz Đurđevka interesovalo i kako se dolazi do samog sadržaja i kako sve te reči dospeju u novine.

Oni su pored sticanja novih znanja iskoristili priliku i da fotografišu redakciju, kako bi po povratku napravili rekonstrukciju i naučili šta je sve potrebno za izradu jednog lista.

Pravo oduševljenje nastupilo je kada su svi iz grupe na poklon dobili po jedan mali časopis sa naslovom „Zvezdice iz Vrtića Đurđevak“ koji se sastojao od njihovih zajedničkih slika, a na licu mesta mogli su da vide i kako se časopis štampa, što je još više razgalilo mališane.

Na samom kraju, uz po koji slatkiš, oni su se zahvalili na gostoprimstvu i sa širokim osmesima krenuli nazad put svog vrtića.

Dodaj komentar