Sport

Maja Ognjenović i Dušan Mandić nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

Maja Ognjenović i Dušan Mandić
foto: ATA images/ilustracija

Maja Ognjenović i Dušan Mandić dobili čast da nose zastavu naše zemlje na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu!

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić nosiće zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, saopšteno je danas posle sednice Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

“Predsednica Sportske komisije OKS Milica Đuričić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Srbije na ceremoniji otvaranja OI. Od OI u Tokiju, Međunarodni olimpijski komitet dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na ceremoniji otvaranja državnu zastavu nose jedan muški i jedan ženski sportista”, saopšteno je iz OKS.

Članovi IO prihvatili su predlog da zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja nose Maja Ognjenović i Dušan Mandić.

Izvršni odbor OKS doneo je odluku da šef misije Olimpijskog tima Srbije na OI bude sportska direktorka OKS Sonja Vasić.

Ona je upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred takmičenje.

“Članovi IO usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 i Razvojni program. Novokvalifikovani sportista u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista, i to kajakaši Veljko Vještica i Strahinja Dragosavljević, džudisti Boris Janković i Natalija Prolić, rvači Andrija Mihajlović i Milica Sekulović, kao i veslači Sergej Čipak i Milan Stevanović”, saopšteno je iz OKS.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će nagrada za osvojeno zlato biti po 200.000 evra.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar