Društvo

Vučić: Očekujem 10 medalja sa OI u Parizu, za osvojeno zlato po 200.000 evra

vučić
foto: ataimages.rs

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska novoizgrađenog Nacionalnog trening centra – Multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku da očekuje od naših sportista da donesu sa Olimpijskih igara u Parizu najmanje 10 medalja. Poručio je da će za svako osvojeno zlato uslediti nagrada od 200.000 evra.

“Dali smo za ovaj centar 20 miliona. I ovo je deo onoga što radimo za Ekspo”, rekao je Vučić.

Predsednik je saznao od naših sportista koji su ga dočekali da nova dvorana ima najbolju teretanu i druge uslove za treniranje.

“Da kažem samo nešto sportistima, uzdamo se mi u vas, naše borce i rvače, možda i ženski boks i tekvondo, kao i u strelce. Muka je na vašim leđima i plećima, ali pritisak je uvek na najboljima, ako niste najbolji, nema pritiska. Poslednji put smo govorili šta sve treba, kada nismo imali skoro ništa, a pogledajte sad, pa bio je malo pritisak i na mene”, rekao je Vučić.

On je poručio sportistima da moraju da donesu bar 10 medalja iz Pariza. Rekao je da ako naši strelci uspeju da donesu tri medalje, organizovati posebnu večeru za njih.

“Olimpijske igre su postale takimičenje nacija, a ne samo pojedinaca – to je uspeh za celu zemlju. Mi sada podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200.000 evra, što nije beznačajno. Donesete medalju i sutra dobijete pare”, poručio je Vučić.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar