fbpx
Društvo

Letnji dan u Zaječaru, oko 31 stepen

FOTO: zajecaronline.com

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U celoj zemlji danas sunčano i toplo, a vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura će se kretati od 12 do 19 stepeni, a najviša od 30 stepeni do 33 stepena.

U Zaječaru pretežno sunčano i toplo. Vetar umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 17 stepeni, a najviša dnevna temperatura 31 stepen.

weather.com

Narednih sedam dana u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo. U sredu najviša temperatura u većini mesta oko 35 stepeni. U četvrtak i petak, uz lokalni razvoj oblačnosti, retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom u planinskim predelima.

Biometeorološka prognoza za utorak 28. jul 2020.

Očekivane relativno povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti.

AMSS: Na brojnim deonicama u toku su radovi

Iz AMSS-a javljaju da na putevima u Srbiji saobraćaj je umeren i na najopterećenijim putnim pravcima nema zastoja, ali su na brojnim deonicama u toku radovi, pa se vozačima savetuje opreznija vožnja.

Vozačima se preporučuje da paze na postavljenu signalizaciju i eventualne izmene u režimu saobraćaja, a takođe i da na put krenu odmorni, i u ranijim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima kako bi izbegli najtopliji deo dana.

Na autoputu u blizini petlje Sremska Mitrovica u smeru ka Beogradu, od danas će za saobraćaj biti zatvorena preticajna traka zbog radova na zameni odbojne ograde.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima kamioni čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu sat i po, a na Kelebiji tri sata, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja ni putničkih ni teretnih vozila.

Dodaj komentar