fbpx
Sport

„Kup grada Zaječara“ u malom fudbalu dobija Međunarodni karakter

FOTO: Zajecar Online

Pod pokroviteljstvom grada Zaječara drugi put po redu održaće se turnir u malom fudbalu „Kup grada Zaječara“. Turnir će se održati na Popovoj plaži, a prijave ekipa su do 16. septembra do 12 časova u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara.

Nagradni fond iznosi 300 000 dinara. Pobedniku turnira pripašće srebrni prelazni pehar koji će uručiti gradonačelnik Boško Ničić.

FOTO: Zajecar Online

Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara rekao je da je ideja da ovaj turnir postane tradicionalan i da će se održavati na gradsku slavu grada Zaječara. On je najavio i da će uslovi za igru ove godine biti bolji.

„Prošle godine, kada se rodila ideja i ovaj turnir prvi put održao, rekli smo da ćemo nastojati da ovaj turnir postane tradicionalan i da ćemo ga u ovo vreme održavati svake godine. Ideja je da se turnir održava kad je i gradska slava grada Zaječara. Tako će biti i ove godine. Praktično, 17. počinje turnir, a 21. biće finale. Uslovi za igru i za samo održavanje turnira biće bolji nego prošle godine, teren će biti u malo boljem stanju. Jedine primedbe koje smo imali bile su na osvetljenje terena jer su se sve utakmice igrale u popodnevnim, da ne kažem večernjim satima. Ove godine zamenjena je kompletna rasveta, vidljivost na terenu biće još bolja i još kvalitetnija“, rekao je Stanković.

Nagrade turnira su atraktivne isto kao i prošle godine. Nagradni fond je 300 000 dinara.

1. mesto – 150 000 dinara,

2. mesto – 100 000,

3. mesto 50 000.

Grad Zaječar se trudi da prikaže što više ovakvih sportskih takmičenja, pa je celo leto bilo u znaku sporta. Želja je da se pokaže da grad Zaječar želi da neguje zdrave stilove života, ali i takmičarski duh.

FOTO: Zajecar Online

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza rekao je da je ovo turnir otvorenog tipa i da svako može da se prijavi i učestvuje u turniru.

„Sistem takmičenja zavisiće od broja ekipa. Ovo je turnir otvorenog karaktera i mogu se prijaviti ekipe sa teritorije cele Srbije, ali i sa teritorije nama bliskih zemalja Bugarske, Rumunije… Nema nikakvih ograničenja, ko želi može da se prijavi i da učestvuje. Za učešće na turniru nema kotizacije. Neće biti razvrstavanja po kategorijama, već će turnir funkcionisati po principu jedna kategorija za sve bez ograničenja kategorija starosti“, rekao je Božinović.

FOTO: Zajecar Online

Mnogi klubovi se lišavaju toga da dozvole svojim igračima da učestvuju na turnirima zbog mogućih povreda i zbog odsustva iz svojih klubova. Iz Sportskog saveza grada Zaječara poručili su da se neće zadržati samo na lokalnim ekipama i da ima dosta zainteresovanih ekipa i iz drugih gradova.

Dodaj komentar