fbpx
Društvo Izdvajamo Srbija

Krizni štab odlučio da postojeće mere ostaju na snazi

ilustracija/pixabay.com

Krizni štab je odlučio da postojeće mere ostaju na snazi, jer je ocenjeno da daju rezultate. Škole počinju da rade 18. januara.

Krizni štab je pred novogodišnje i božićne praznike doneo paket mera koji je oročen do 6. a potom produžen do 11. januara, uz izuzetke za doček Nove godine, prenosi danas.rs.

Mere koje su donete uoči Nove godine, da ugostiteljski objekti, tržni centri i usluge mogu da rade do 20 sati, a prodavnice prehrambene robe do 21 sat.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da neće biti proslave Srpske nove godine, radno vreme lokala ostaje kao i do sada, a nastava počinje 18. januara kako je i bilo planirano.

Mere koje su na snazi su: zabrana okupljanja više od pet ljudi, obavezne maske u zatvorenom, PCR testovi ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju, kao i ograničeno radno vreme – svi ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 20 sati, a prodavnice do 21 sat.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je ranije danas da očekuje da drugo polugodište u školama počne 18. januara, i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta. Prema prvim informacijama Krizni štab je na sednici potvrdio ovakvu odluku.

Prijava za vakcinisanje protiv korona virusa za građane je počela danas na portalu E-uprave.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar