fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Društvo Izdvajamo

Krizni štab: Obavezno nošenje maski u prevozu i zatvorenim prostorima u Beogradu

PREDIZBORNI MARKETING

Krizni štab doneo je na današnjoj sednici nove mere u cilju borbe protiv epidemije koronavirusa. Prema informacijama koje prenose beogradski mediji, nove mere koje će Krizni štab preporučiti Vladi Srbije podrazumevaće nošenje maski u gradskom prevozu i zatvorenom prostoru.

Zamenica direktora „Batuta“ i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je doneta odluka da od sutra 30. juna u 6.00 ujutru bude obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima u Beogradu.

Ona je za RTS istakla da je ovakva odluka doneta jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz Beograda i da je većina zaraženih boravila u zatvorenom prostoru, gde je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Ta mera biti striktno kontrolisana, a u narednih sedam dana neće biti kažnjavanja već da će sankcije biti primenjivane ukoliko apeli ne budu dali rezultate.

Kisić Tepavčevićeva je dodala da te maske ne moraju biti hirurške, već mogu biti i platnene.

Dodala je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski.

Obavezno nošenje maski u javnom gradskom prevozu i zatvorenom prostoru biće obavezno od utorka u 6 sati ujutru, a za one koji ne nose maske, predviđene su kazne.

Još jedna od mera je i ograničenje okupljanja do 200 osoba, i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Na sednici je odlučeno i da će test za strane državljane koštati 120 evra.

izvor: danas.rs

Dodaj komentar