fbpx
Izdvajamo Sport

Kraj prvog automobilskog vikenda u Zaječaru: Apsolutni trijumf domaće ekipe

FOTO: zajecaronline.com

Apsolutni pobednik u ekipnoj konkurenciji je domaća ekipa ASU “AS” iz Zaječara. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je gostu iz Bugarske Evgeniju Jankovu u “Subaru Impreci WRX STi”, nakon diskvalifikacije Ivana Mandića iz Beograda. Drugo mesto pripalo je Vitomiru Cvetiću Susiju, članu ASU “AS” iz Zaječara. Treće mesto osvojio je Uroš Brkić, koji je vozio “VW Polo”, član ASU „Galax”.

Zaječar je minulog vikenda bio automobilska prestonica Srbije. Čak 57 profesionalnih vozača, podeljenih u 10 klasa, našlo se na stazi Halovsko brdo i Međunarodnoj brdskoj trci “Halovo – Zaječar 2020”, prenosi glassporta.rs.

FOTO: zajecaronline.com

Bila je to druga trka šampionata Srbije na brdskim stazama, u oragnizaciji Automobilskog sportskog udruženja “AS” iz Zaječara, uz pokroviteljstvo grada Zaječara i podršku Sportskog saveza Zaječara.

Trka se bodovala za Međunarodno zonsko prvenstvo, Šampionat Srbije i Кup Sportskog auto i karting saveza Srbije, a konkurenciju su pojačali i gosti iz Bugarske, koji su ostvarili zapažene rezultate.

FOTO: zajecaronline.com

Apsolutni pobednik u ekipnoj konkurenciji je domaća ekipa ASU “AS” iz Zaječara, kojoj je pripalo najviše pehara, a vozači zaječarske ekipe imali su i najviše podijuma za osvojena prva tri mesta u svim klasama.

Dužina staze iznosila je 2280 metara, a za plasman su se sabirale tri najbolje vožnje od ukupno četiri vožene.

FOTO: zajecaronline.com

Najbolje vreme ostvario je Ivan Mandić iz Beograda u “Renou”, a čije ukupno vreme iznosi 05:09,866 uz napomenu da je Mandić bio najbrži na svakoj pojedinačnoj vožnji, a to je ujedno značilo i prvo mesto u Кlasi 7.

Ipak, nakon trke uložen je protest na tehničku regularnost Mandićevog vozila. Tehnička komisija je utvrdila da Mandićev “Кlio RS” ne odgovara propisima, te je usledila momentalna diskvalifikacija, ali čini se da će biti još žalbi i na tu odluku.

FOTO: zajecaronline.com

Prvo mesto u generalnom plasmanu nakon diskvalifikacije Mandića, pripalo je gostu iz Bugarske Evgeniju Jankovu u “Subaru Impreci WRX STi”, koji je ostvario i najbolje vreme i osvojio prvo mesto u Кlasi 9.
Drugo mesto na pobedničkom postolju pripalo je legendarnom Vitomiru Cvetiću Susiju, članu ASU “AS” iz Zaječara, čiji je Golf “mk1” prvi u Кlasi 5, a njegovo ukupno vreme iznosi 05:22,521.
Treći u generalnom plasmanu bio je Uroš Brkić, koji je vozio “VW Polo”, a njemu je pripao i trijumf u Кlasi 8.

FOTO: zajecaronline.com

Valeri Dimitrov, još jedan takmičar iz susedne Bugarske, dovezao je svoj Audi A3 do petog mesta u generalnom plasmanu i drugog u Кlasi 8. Šesto mesto zauzeo je Ivan Ivanov, koji je stigao iz obližnjeg Vidina, a čiji nastup očekujemo i na zaječarskom reliju za sedam dana. Njagova “Honda Sivik tajp R” pokazala se odlično, a Bugarin kući ide sa peharom za treće mesto u Кlasi 8.

Sedmi je Dragan Balačikić iz Negotina u još jednom “Sivik tajp R” , koji je ostvario i četvrto vreme u Кlasi 8. Na osmom mestu našao se višestruki šampion Srbije u reliju Vladica Rabrenović, koji je sa svojim Reno “Кliom RS” u Кlasi 8 zauzeo petu poziciju.

FOTO: zajecaronline.com

Deveto mesto zauzeo je Ljubosav Biokov u Ladi “VAZ2105”, koji je predstavljao pravu atrakciju na stazi, a ujedno mu je pripalo i 6. mesto u klasi 8. Mesto u prvih deset takmičara zaokružio je Dragan Lukić, pobedom u Кlasi 4, vozeći provereni Zastava Jugo 1.4 E1.

Dodela pehara najboljim vozačima i plaketa zaslužnima za pomoć u organizaciji ove prestižne sportske manifestacije, održana je na platou ispred Doma kulture u Halovu, a učesnicima i okupljenima se tom prilikom obratio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu, koji je i svečano otvorio trku u nedelju 9. avgusta.

FOTO: glassporta.rs

Sve u svemu, ostaje mala žal što je sve proteklo bez prisustva publike, ali nema sumnje da će i to biti ispravljeno u narednim godinama.

Ovde nije kraj automobilskim izazovima u Zaječaru, jer je već sledećeg vikenda 15. i 16. avgusta na programu Reli “Zaječar 2020” na stazi od skretanja sa Šljivarskog puta ka selu Leskovac.

Izvor: glassporta.rs

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar