fbpx
Društvo

Konkurs “EU za kulturno nasleđe i turizam”: Odobreno 95 projekata iz Timočke Krajine

Čak 95 projekata iz Zaječarskog i Borskog regiona odobreno na konkursu “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

Sjajni rezultati 8 lokalnih samouprava sa područja Timočke Krajine, odnosno Zaječarskog i Borskog regiona, na upravo završenom konkursu “EU za kulturno nasleđe i turizam” sa ukupnim budžetom od milion evra.

Od ukupno 120 odobrenih projekata, čak 95 je iz Zaječarskog i Borskog regiona, ukupne vrednosti oko 800.000 eura, iz 8 opština u kojima radi Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” inače finansira Evropska unija, sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekat je usmeren je na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja.

Pravo učešća na konkursu, čiji je cilj pomoć privatnim preduzetnicima da prevaziđu posledice izazvane COVID 19 pandemijom u sektoru turizma, su imali korisnici sa teritorija sledećih gradova i opština: Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Sokobanja, Veliko Gradište i Zaječar.

Rezultati konkursa se mogu pogledati na eu-za-kulturno-nasledje.euinfo.rs.

Dodaj komentar