fbpx

Koncertom na Feliks Romulijani otvoren 6. Kamp klasične muzike (FOTO + VIDEO)

Preporuka:

Iza zgrade zaječarskog katastra posečena zdrava stabla breze (FOTO)

Na prostoru iza zaječarskog katastra stanari okolnih zgrada u ranim jutarnjim časovima primetili su da je neko posekao dva...

Odbojkašice „Timoka“ treće, odbojkaši prvi na tabeli

Odigrane su utakmice regionalne lige "Timok" za odbojkaše i odbojkašice. Odbojkaši "Timoka" savladali su rezultatom 3:0 ekipu "Hajduk Veljko 2",...

Odbornici borske opozicije zahtevaju hitan sastanak sa predstavnicima kompanije „Zijin“

Sedmoro odbornika opozicije u Skupštini Grada Bora na pisarnici direkcije "Zijin Bor" podneli su zahtev za hitan sastanak sa...
- Reklama -

Tradicionalnim „Koncertom pod zvezdama“ otvoren je svečano 6. Kamp klasične muzike. Koncert je održan na arheološkom nalazištu Feliks Romulijana kod Zaječara. Publika je imala prilike da uživa u izvođenju klasične muzike profesora Kampa.

Kamp predstavlja jedan od najznačajnih projekata Srpskog muzičkog centra i njegov je cilj podrška mladim talentima, kao i razvoj klasične muzike.

FOTO: zajecaronline.com

O značaju koji ovaj Kamp ima u muzičkom životu Srbije i Zaječara, na svečanom otvaranju govorili su Milan Dujmović direktor Srpskog muzičkog centra i Stanoje Jovanović umetnički direktor Kampa.

„Zaječar je danas centar klasične muzike. Pozdravio bih naše drage profesore, jer da nije njih, Kampa ne bi ni bilo. Naša ideja je bila jednostavna, a to je pre svega da napravimo dobar tim. Najbitnije je da su polaznici jako zadovoljni“, poručio je Milan Dujmović direktor Srpskog muzičkog centra.

Stanoje Jovanović umetnički direktor Kampa i Milan Dujmović direktor Srpskog muzičkog centra; FOTO: zajecaronline.com

„Zahvalio bih svima koji su došli na ovaj koncert. Zahvalio bih se Srpskom muzičkom centru i profesorima i učesnicima Kampa. Postojanje ovog Kampa dokaz je da za klasičnu muziku ima budućnosti u Zaječaru“, rekao je Stanoje Jovanović umetnički direktor Kampa klasične muzike.

Publika je u odličnoj atmosferi imala prilike da uživa u klasičnim kompozicijama u izvođenju Ljubiše Jovanovića – flauta, Vere Ogrizović – gitara, Marka Josifoskog – violina, Roberta Lakatoša – violina, Ukija Ovaskainena – klavir i u izvođenju solistkinje Katarine Jovanović – sopran.

Vera Ogrizović – gitara; FOTO: zajecaronline.com

Ovogodišnji Kamp klasične muzike okupio je u Zaječaru 50 polaznika iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Republike Srpske, Federacije BIH i Španije.

FOTO: zajecaronline.com

Kamp su organizovali Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem iz Zaječara.

Kamp se organizuje za učenike instrumentalnog odseka muzičkih škola i studente akademija Srbije i regiona. Tokom šest godina trajanja, Kamp je ugostio preko 150 učesnika i 20 eminentnih profesora.

Kako je bilo na „Koncertu pod zvezdama“ pogledajte u foto galeriji:

K.M.

1 KOMENTAR

  1. Ovoga leta, mora se priznati, biti posten i reci, Zajecar je imao odlican program. I sam sam cesto kritican, ali ova cinjenica se ne moze opovrgnuti. Drago mi je, jer znam da mnogi ljudi u vrelim letnjim mesecima ostaju u Zajecaru.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

„Bliskost“ u Dubočanu

Anasambl zaječarskog teatra gostovaće u ponedeljak, 25. novembra u Dubočanu, gde će u Domu kulture izvesti predstavu „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki.  Koreograf...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: