Kultura

Koncert Radeta Šerbedžije „Ti bi htela pesmom da ti kažem“ u zaječarskom pozorištu

Poznati umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni Kolodvor“ nastupiće u zaječarskom pozorištu 27. decembra. Zaječarska publika će uživati u večeri muzike i romantičnih stihova na koncertu pod nazivom „Ti bi htela pesmom da ti kažem“.

Organizatori najavljuju ovaj koncert kao kultni događaj sezone.

„Nastup velikog barda glumišta sa eks jugoslovenskih prostora najavljujemo za petak 27. decembar u sali zaječarskog teatra sa početkom u 20 sati„.

Legenda jugoslovenskog glumišta, proslavljeni glumac i pevač Rade Šerbedžija će koncert izvesti sa bendom „Zapadni Kolodvor„, koji čine vrsni zagrebački muzičari. Scensko-muzički događaj pod nazivom „Ti bi htela pesmom da ti kažem“, će upotpuniti novogodišnju atmosferu u Zaječaru.

Organizator koncerta je Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je Grad Zaječar. Kada će početi prodaja ulaznica za Šerbedžijin koncert u Zaječaru i koliko će koštati karte za sada nije poznato.

Kako nezvanično saznajemo, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić prirediće novogodišnji prijem za Radeta Šerbedžiju u Gradskoj upravi.

Rade Šerbedžija…

Ovaj umetnik koji je ostavio dubok trag na jugoslovenskoj sceni osim što se bavi glumom, dokazao se i kao režiser, producent, pisac i muzičar. Ostvario je i veoma uspešnu inostranu karijeru. Rođen je 27. jula 1946. godine u mestu Bunić koje se nalazi u blizini Korenice u Hrvatskoj. 1969 godine je diplomirao na zagrebačkoj Akademiji za pozorište, film i umetnost i odmah je dobio angažman u pozorištu. Bio je zapažen kao izvanredan pozorišni glumac, a ubrzo je osvojio i jugoslovensku publiku glumeći u filmovi.

Film Oslobođenje Skoplja režirao je sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga u ostvarenju igra i njegova ćerka Lucija. Uživa i u porodičnom pozorištu „Ulysses“ koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički. Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima.

Objavio je zbirke pesama Promjenljivi i Crno, crveno.Prošle godine izdata je njegova knjiga Poslije kiše – nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila pod naslovom Prije kiše.

Snimio je brojne muzičke albuma, a najpoznatiji su „Ne daj se Ines“, „Ponekad dolazim, ponekad odlazim“, „Orihi orihi“, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Dodaj komentar