Kultura

Komad „Žurka, žurka“ večeras u zaječarskom pozorištu

U utorak, 30. maja u zaječarskom pozorištu biće odigrana predstava “Žurka, žurka“ Mаrkа Gаmoletijа, u režiji Irfаnа Mensurа.

Radi se o komediji situacije, moglo bi se govoriti i o komediji karaktera, o nizu zapleta bojenih lažima, prevarom i obmanama. I naizgled neveštim tumačenjima samih likova.

Možda najteže na sceni, igrati lik koji treba da je neuverljiv u onom što izgovara. Ili kako to kažu pozorištnici, igrati šmiranta. I svi, bez ostaka Selena Ristić Vitomirović, Nataša Petrović, Marina Lazarević, Miloš Đuričić i Vujadin Milošević, briljantno znaju da odigraju svoju žurku.

Sve počinje kada Viktor pozove svoju ljubavnicu Violet da dođe u njegov stan jer njegova žena, Marta, treba da ode na put. Kako bi sve bilo na nivou poziva i kuvaricu Vivijen da im spremi svečanu večeru. Ali supruga ne odlazi na put pa Viktor poziva svog prijatelja Filipa da odglumi Violetinog ljubavnika. Međutim, zaplet nastaje kada Filip predstavi kuvaricu Vivijen kao svoju ljubavnicu pre nego je Violet uopšte i došla.

Početak predstave je u 20 sati.

Dodaj komentar