fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Politika

Ko govori istinu u SLUČAJU BAOŠIĆI – Opozicija traži da se ugovor raskine – Ničić tvrdi da bi time počinio krivično delo! (VIDEO)

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara, iz odborničke grupe “Pobeda za naš grad – doktor Nenad Ristović”, predložili su da Skupština donese odluku o tome da se gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću daje ovlašćenje da raskine, kako kažu, štetan ugovor sa Marijanom Dabović iz Herceg Novog a koji je grad sa njom sklopio još 2005. godine.

Obrazlažući ovaj predlog odbornik Miloš Stojadinović je kao razlog naveo to što je ovim ugovorom bilo predviđeno da se na placu grada Zaječara u Baošićima, u roku od 2 godine sagradi objekat za letovanje od hiljadu kvadrata, što se do danas nije dogodilo.

Gradonačelnik tvrdi da na tim parcelama koje su u vlasništvu grada Zaječara nema nikakvog tereta, što nije tačno, jer se uvidom u katastar nepokretnosti opštine Herceg Novi vidi da je Marijana Dabović, stavila teret na ove parcele, na osnovu ugovora iz 2005. godine (za koji se i traži poništenje) – istakao je Stojadinović.

On dalje dodaje da je gradonačelnik tvrdio da će biti nastavljeno sa ovim projektom, da će se izgradnja nastaviti, kao i da je sve dogovoreno sa opštinom Herceg Novi. Međutim od opštine Herceg Novi smo dobili zvaničan odgovor da je delegacija grada Zaječara bila u poseti Herceg Novom ali samo kao gosti na prazniku Mimoze – zaključio je Stojadinović.

Izlaganje Miloša Stojadinovića možete pogledati u video prilogu:

Odbornici vladajuće većine ovaj predlog da se dopuni dnevni red nisu prihvatili te se o ovoj temi nije ni raspravljalo danas u zaječarskoj skupštini.

Posle sednice, gradonačelnik Zaječara održao je hitnu konferenciju za novinare na kojoj je izjavio između ostalog da u listi nepokretnosti jasno stoji da je vlasnik parcele u Baošićima grad Zaječar (što niko nije ni osporio) jedan kroz jedan, kako kaže Ničić, i dodao bez ikakvog tereta!

Međutim, uvidom u javne podatke na sajtu Uprave za nekretnine Crne Gore, uverili smo se da na današnji dan, stoje upisani tereti na navedene parcele koje su u vlasništvu grada Zaječara. Prilog screenshot za parcelu broj 670

Isto važi i za parcele 671 i 672

Ostaje nejasno, kome u ovom slučaju treba verovati, gradonačelniku Ničiću koji kaže da nema nikakvog tereta ili zvaničnom sajtu Uprave za nekretnine Crne Gore, na kome i dalje stoje upisani tereti na osnovu ugovora iz 2005. godine.

Ničić je na press konferenciji, pozivajući se na mišljenje diplomiranih pravnika koji sede do njega, dodao da bi bilo krivično delo da raskine ugovor dok je u sudskom postupku i da on to ne bi uradio čak i da je Skupština usvojila predlog opozicije.

Snimak sa press konferencije:

Dakle, na osnovu ugovora o zajedničkoj gradnji koji je gradonačelnik Boško Ničić zaključio sa Marijanom Dabović daleke 2005. godine, upisan je TERET (pravo građenja) na zemljištu koje je u vlasništvu grada Zaječara! Svako ko je dobronameran može to lako da proveri na sajtu Uprave za nekretnine Crne Gore.

Ostaje nejasno i koje je to krivično delo, predviđeno Krivičnim Zakonom  RS, koje bi gradonačelnik navodno počinio ukoliko bi raskinuo jedan obligacionopravni ugovor?!

Ako je svojevremeno SO Zaječar mogla da ovlasti gradonačelnika (tada predsednika opštine) da ugovor zaključi, zašto sada ne može da ga ovlasti da isti ugovor raskine?

5 komentara

  • pa ima vrsne pravnike pored sebe..bane,koji ne zna gde je levo gde je desno i marinu trutinicu i advokaticu!!!!nemojte da se kacite sa njima.najodgovorniji posao rade u upravi..kontrolisu ko dolazi na posao..malo li je..

  • ko kuva kafu naredne nedelje na automatu na ulazu u opštinu?bane,sunčica,trutinica ili mozda bubonja.da znamo sta pijemo..

Dodaj komentar