Kultura

Klaus Kenet u Zaječaru: Pravoslavlje je otkrovenje Božije, Srbi će preobratiti zapadnu Evropu!

FOTO: srbin.info

Duhovno-misionarski i kulturni centar Eparhije timočke „Gostoprimnica” u Zaječaru danas, 21. februara, organizuje promociju knjige i predavanje „Moj put u Pravoslavlje — Susreti sa arhimandritom Sofronijem”.

Na promociji će govoriti Klaus Kenet, pravoslavni pisac i publicista.

Početak promocije je u 19 sati.

Reč, dve o autoru…

Klaus Kenet, Nemac poreklom, je pravoslavni pisac i publicista, koji se Pravoslavnoj crkvi okrenuo nakon više decenija duhovnog lutanja.

 

Klaus Kenet (Klaus Kenneth) rođen 1945. godine, danas pravoslavni pisac, publicista i muzičar, a nekada tragalac za smislom života i pustolov. Objavio je više autobiografskih bestselera na nemačkom i francuskom jeziku koji su prevedeni na više od 10 svetskih jezika. Završio je studije nemačkog jezika i fizičkog vaspitanja na Fakultetu u Friburgu gde je i penzionisan kao profesor. Živi u Friburgu, u Švajcarskoj u srećnom braku sa Srpkinjom Nikicom.

 

Nemački pisac i filozof Klaus Kenet, koji je tragao decenijama za Bogom, promenio je sve vere, od katoličanstva, preko islama, budizma i hinduizma, sve dok se nije susreo sa srpskim monasima i Svetom Liturgijom, tvrdi: “Pravoslavlje je otkrovenje Božije, Srbi će preobratiti zapadnu Evropu!”

Dodaj komentar