fbpx
Društvo Timočka krajina

Kladovo bez novoobolelih, u Boru 15 i Majdanpeku četiri nova slučaja

ilustracija/pixabay.com

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Boru je registrovano 15 novoinficiranih korona virusom, od virusne infekcije se oporavilo osam bolesnika i na teritoriji grada su 164 aktivnih slučajeva. Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da je u Opštoj bolnici na kovid odeljenju zbrinuto 15 pacijenata od kojih je 14 pozitivno na virus.

Juče se u kovid ambulantu “Rudar” javilo 15 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, obavljeno je i 13 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 16 pacijenata, prenosi danas.rs.

U kladovskoj opštini nema novozaraženih korona virusom i prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog aktivno pozitivno je osam bolesnika. Korona virusom su od početka epidemije inficirane 1.744 osobe, do sada se oporavio se 1.661 bolesnik, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

Petina juče testiranih u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja pozitivna je virus, te je i broj aktivno zaraženih u blagom rastu. Od 25 testirane osobe kod četiri je potvrđeno prisustvo korona virusa i sada je na teritoriji opštine Majdanpek 29 aktivnih slučajeva virusne infekcije. Teža klinička slika uslovila je da devet pacijenata bude zbrinuto u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, a u izolaciji se nalazi 50 lica. Tokom maja testirano je 720 osoba, a korona virusom bilo je zaraženo 86, van Majdanpeka je bila su hospitalizovana 22 bolesnika, a od posledica virusa preminula tri pacijenta.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar