Aniri Šalve

Kasandra na ZAJEČARSKI način!!!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ko se lati mača, od mača će poginuti“ je Isusova metaforička izreka u značenju da određeno ponašanje, u ovom slučaju nasilno, na kraju povratno utiče na nečiju sudbinu.

Tako je krijući se iza lika  AV koji nam se 2013 smešio sa izbornih plakata, zapravo  Saša Mirković preuzeo vlast u Zaječaru. U to vreme, predizborne kampanje, Zaječar je ličio na Bejrut. Sumnjiva lica na ulicama,tuče zbog lepljenja plakata, pretnje onima su u to vreme bili politički neopredeljeni, zastrašivanja,pritisci, medijski linčevi, ucene…

Da li se sećate?

U saopštenju kojim se danas javnosti obratio mr Saša Mirković, piše:

“ U Zaječaru je trenutno vanredna situacija među odbornicima koji trpe sve moguće pritiske od osoba koje se pozivaju na državu i državne institucije.

Odbornici u poslednjih 48 sati trpe neviđene pritiske i ucene, od toga da se zastrašuju članovi njihovih porodica, do toga da će ostati bez radnih mesta i zaposlenja.

Pozivam te takozvane državne predstavnike da prekinu sa svim vrstama terora na odbornike gradske skupštine, jer je valjda ovo civilizovana zemlja.“

Magistar Mirković je po svemu sudeći, olakšao dušu i saopštio nam šta ga trenutno muči ili gde ga „SVRBI“

S obzirom na to da smo sigurni da magistar  Mirković nema šugu, za razliku od svojih sugrađana postavljamo pitanje: „Magistre, da li vas je „svrbelo“ kada su građani Zaječara, u predizbornoj kampanji 2013 godine, trpeli zastrašivanja, pritiske, ucene?… i zašto ne?

Zašto se tada  magistre Mirkoviću,kao veliki demokrata, niste potrudili i založili za to da građani Zaječara idu na glasanje bez straha da će im na istom možda neko razbiti glavu, ili vam se u to vreme magistre Mirkoviću, činilo da je razbijanje glava u skladu sa demokratskim tekovinama civilnog društva?

„Razmena“ saopštenja između dojučerašnjih partijskih „ortaka“ a sada „razvedenih supružnika“ bar kada je reč o novo formiranom pokretu magistra Mirkovića prerasta u najgoru niskobudžetnu serijsku sapunicu. Kasandra bi u odnosu na režiju magistra Mirkovića sigurno bila u konkurenciji za oskara.

Za neupućene evo kratkog sažetka čuvene serije KASANDRA:

Putujući cirkus dolazi u malu varošicu, a jedna članica trupe se porađa, ali umiru i ona i njena beba. U isto vreme, Andreina Aroča, kćerka bogatog veleposednika, rađa devojčicu i takođe umire na porođaju. Njena maćeha Erminija, ambiciozna i beskrupulozna žena…

…U noći nakon venčanja, on biva misteriozno ubijen, a da Kasandra to i ne zna. Luis David se vraća. Odlučuje da pronađe ubicu svog brata … i preuzima njegov identitet….

Ko razume, shvatiće, ko ne razume patiće…

Ali da ne bi previše patili evo objašnjenja…

Naprednjački cirkus dolazi u mali grad Zaječar. U njemu „rađaju“ magistra Mirkovića….. Vremenom on raste i izrasta u pravog lepotana. Magistar Mirković je po rođenju obećan mladom Zankovu, ali magistar Mirković  upoznaje PJERA…..Ali ljubav beše kratka.  Pjer nestaje ,a magistra Mirkovića od ljubavnih jada isceljuje   iskusni Velja … Šta će se dalje desiti u ZAJEČARSKOJ sapunici, uskoro na našem portalu.

Uloge tumače:

Magistar  Mirković – Kasandra

Zankov – Randu

Pjer – Luis David

Velja – Ignasio

U nastavku čitaćete:

Dušan kao Alfonso Aroča i Vlajče kao Simon…

 

Aniri Šalve

 

Dodaj komentar