fbpx
Društvo

Karavan „Izađi mi na teglu“ 21. septembra na zaječarskom trgu: Treba vam samo šerpa, varjača i …

Poštovani ljubitelji ajvara, gastronomije i dobre zabave na zaječarskom gradskom trgu će danas treću godinu za redom biti održano takmičenje u pripremanju ajvara u sklopu karavana „Izađi mi na teglu“.

U pripremanju “srpskog kavijara”, odnosno ajvara nadmetaće se na desetine ekipa iz različitih udruženja, iz Zaječara, Zvezdana, Grljana i Gamzigrada, od najmlađih do najstarijih, a početak manifestacije zakazan je za 11 časova.

Organizator iz Beograda obezbediće sve neophodne rekvizite za spremanje ajvara, a učesnici su u obavezi da ponesu samo šerpu, varjaču i vodenicu za mlevenje.

Predviđeno je da se formira 15 takmičarskih ekipa.

Svaka ekipa mora da ima najmanje dva takmičara, a pripremljen ajvar ekipa zadržava za sebe.

Pored takmičarskog manifestacija ima i zabavni karakter jer je prati bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond nagradni fond za ovu sezonu biće rekordan i iznosiće oko 1.500.000 dinara!

Proglašenje pobednika zakazano je za 18 sati i 30 minuta, kada ćemo saznati koja ekipa zaječaraca je pripremila najukusniji ajvar i plasirala se u veliko finale koje će biti održano 14. oktobra u Sokobanji.

Da podsetimo, na prošlogodišnjem takmičenju prvo mesto osvojila je ekipa „Zlatne ruke Crnorečja“, drugo mesto osvojili su učenici Ekonomsko trgovinske škole, okupljeni u ekipi pod imenom „Bum poklopčići“, dok je treće mesto zauzela ekipa Kulturno umetničnog društva „Nikola Pašić“.

Dodaj komentar