fbpx

Karavan „Izađi mi na teglu“ 21. septembra na zaječarskom trgu: Treba vam samo šerpa, varjača i …

Preporuka:

Nastava na daljinu za mlađe osnovce od danas na programu RTS2

Nastava na daljinu, zbog epidemije korona virusa, osim na TV kanalu RTS3, internet portalu RTS i platformi RTS Planeta, od danas će...

U Timočkoj krajini 18 osoba testirano na koronu: 4 hospitalizovane, ostali u kućnoj izolaciji

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od...

Pozajmili ste knjigu iz zaječarske biblioteke? Evo kada je vraćate…

Većina vas je u prethodnom periodu sigurno pozajmila neku knjigu iz zaječarske biblioteke, pa je uvođenje vanrednog stanja i...
- Reklama -

Poštovani ljubitelji ajvara, gastronomije i dobre zabave na zaječarskom gradskom trgu će danas treću godinu za redom biti održano takmičenje u pripremanju ajvara u sklopu karavana „Izađi mi na teglu“.

U pripremanju „srpskog kavijara“, odnosno ajvara nadmetaće se na desetine ekipa iz različitih udruženja, iz Zaječara, Zvezdana, Grljana i Gamzigrada, od najmlađih do najstarijih, a početak manifestacije zakazan je za 11 časova.

Organizator iz Beograda obezbediće sve neophodne rekvizite za spremanje ajvara, a učesnici su u obavezi da ponesu samo šerpu, varjaču i vodenicu za mlevenje.

Predviđeno je da se formira 15 takmičarskih ekipa.

Svaka ekipa mora da ima najmanje dva takmičara, a pripremljen ajvar ekipa zadržava za sebe.

Pored takmičarskog manifestacija ima i zabavni karakter jer je prati bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond nagradni fond za ovu sezonu biće rekordan i iznosiće oko 1.500.000 dinara!

Proglašenje pobednika zakazano je za 18 sati i 30 minuta, kada ćemo saznati koja ekipa zaječaraca je pripremila najukusniji ajvar i plasirala se u veliko finale koje će biti održano 14. oktobra u Sokobanji.

Da podsetimo, na prošlogodišnjem takmičenju prvo mesto osvojila je ekipa „Zlatne ruke Crnorečja“, drugo mesto osvojili su učenici Ekonomsko trgovinske škole, okupljeni u ekipi pod imenom „Bum poklopčići“, dok je treće mesto zauzela ekipa Kulturno umetničnog društva „Nikola Pašić“.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: