Kultura

Kamerna predstava „Bliži nebu“ zaječarskog pozorišta večeras u Boljevcu

foto Pozorište Zoran Radmilović Zaječar

Ansambl zaječarskog pozorišta gostuje danas u Boljevcu, gde će u Kulturno-obrazovnom centru odigrati predstavu „Bliži nebu“ autora i reditelja Željka Hubača.Igraju Zoran Karajić, kao gost, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović, Viktorija Arsić, Ana Bretšnajder i Predrag Grbić.

Početak je u 20.00h.Sinoć je ova drama odigrana u zaječarskom pozorištu. Publika  je odlično prihvatila i glumce nagradila dugotrajnim aplauzom, vraćajući ih na poklon.

foto Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović „Zaječar

Radnja komada “Bliži nebu” se odigrava u Neuropsihijatrijskoj klinici u Toponici, kraj Niša. U osnovi sukoba se nalazi sudar dva sveta, novopridošlice, univerzitetskog profesora iz Beograda, doktora Čortarovića i grupe lokalnih pacijenata. Čortarović uspeva da u svakome od svojih sabesednika, pacijenata, podstakne iluziju kako se izgubljeni, oteti ili protraćeni normalni „život“ može vratiti ne spoznajom, već osvetom i razaranjem, čime se njegov lik izdiže do nivoa sjajno okarakterisanog, ledenog provincijskog Mefista, a komad postaje nadasve aktuelan.

Dodaj komentar