fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo PR tekstovi

Kako se uspešno rešiti celulita?

Image by Deedee86 from Pixabay

U današnje vreme, sve je teže sresti osobu koja se ne suočava sa jednim od glavnih neprijatelja lepe i negovane kože i dobre forme – celulitom. Poznat još i kao pomorandžina kora, jer izgledom najviše na nju podseća, nepovoljno utiče na samopouzdanje mnogih pripadnica lepšeg pola.

Iako zvuči neverovatno, nisu samo dame te koje nailaze na ovakve probleme. Sve češće se i muškarci zlopate sa celulitom, a verovali ili ne, imaju ga i bebe. U nastavku teksta saznajte šta je celulit i kako ga možete redukovati.

Šta je zapravo celulit?

Celulit jeste želatinozna materija, koju čine masti, voda i otpadne materije iz organizma. Nagomilava se neposredno ispod kože, posebno na području butina, bedara i sedalnog dela.

Takođe, možemo ga sve češće uočiti na stomaku, rukama, listovima, gležnjevima i kolenima. Može se formirati jako rano, još u vreme adolescencije, a ispoljiti se onda kada koža izgubi na svojoj elastičnosti.

Celulit nije rezervisan samo za ljude koji imaju prekomernu kilažu. Sve češće se sreće kod izuzetno vitkih osoba, iako smo možda naučili da ga povezujemo sa gojaznošću.

Kako nastaje celulit?

Više je faktora koji utiču na javljanje celulita: nekvalitetna ishrana, odsustvo fizičke aktivnosti, genetske predispozicije, umor, loša cirkulacija, dugo sedenje, hormonski poremećaji, uska i neudobna odeća…

Nije svaki celulit isti. Postoji nekoliko stadijuma ovog problema i svaki od njih potrebno je različito tretirati. Najčešće se govori o 4 stadijuma celulita, gde prvi znači da celulit postoji, ali nije vidljiv niti golim okom niti kada se to područje pritisne rukom.

Put od prvog do četvrtog stadijuma, koji podrazumeva da je celulit uočljiv bez ikakvog fizičkog delovanja na tu regiju, neretko nije dug. Zato je potrebno da blagovremeno krenete u borbu sa neravninama na koži, biće vam lakše da izađete na kraj sa njima.

Kako mu stati na put?

Ukoliko se dugo mučite sa celulitom, možda vam je teško poverovati da je trajno uklanjanje celulita ipak moguće. To nam omogućava kavitacija, revolucionarna metoda koja dobija sve više prostora u borbi sa ovom nemani.

Šta podrazumeva kavitacija?

Ova bezopasna procedura, zasnovana na isparavanju vode i formiranju mehura vodene pare, daje odlične rezultate u pokušaju da se rešimo celulita. Ona ne spada u hirurške zahvate i potpuno je bezbolna za osobu koja joj se podvrgne.

Važno je znati da kavitacija jako uspešno eliminiše masnoće na tretiranim delovima tela, ali da nije dobro rešenje za ljude koji želu da redukuju kompletnu telesnu težinu. Za mršavljenje celog tela potrebno je, ipak, pribeći i korekciji ishrane i uvođenju fizičke aktivnosti.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Da li je procedura bolna i bezbedna?

Iako nije invazivna i ne uključuje upotrebu noža, pošto se koža na području koje se tretira zagreva, moguće je na tim regijama osetiti blago peckanje, ali neće vam prirediti dodatne neprijatnosti.

Kavitacija je bezbedna za sve unutrašnje organe jer su ultrazvučni talasi koji se u ovoj proceduri koriste usmereni isključivo na kožu. Oni prodiru u telo samo koliko je potrebno da dopru do problematičnih nivoa kože i nemaju uticaja na nerve, mišiće i ostale organe.

Kako pospešiti efikasnost kavitacije?

Naročito je efikasno raditi kavitaciju udruženu sa vakuumom. Efikasnost tretmana povećava i limfna drenaža, koja se radi na kraju, a služi da se pospeši proces detoksikacije celog organizma.

Takođe, neophodno je da korigujete svoje životne navike ukoliko želite da efekti kavitacije budu vidljivi što duže. Izbalansirana ishrana i uključivanje fizičke aktivnosti u vaš raspored nekoliko puta nedeljno imaće samo pozitivan uticaj na vaš izgled.

Još korisnih preporuka za negovanu kožu bez celulita

Jedan od sigurnih načina da ublažite ili potpuno rešite problem sa celulitom jeste da ubrzate svoj metabolizam. To ćete postići redovnim i umerenim obrocima, koji će pretežno sadržavati povrće, poželjno u sirovom obliku, i meso.

Neophodno je unositi minimum 2l tečnosti. Pored vode, možete koristiti i čajeve, među kojima najbolji efekat ima zeleni čaj. Voda sa đumbirom i limunom takođe će vam biti saveznik u ovoj bitki.

Belo brašno, šećer, grickalice i sokove slobodno proterajte iz svoje ishrane, a ako ne možete da ih se odreknete u potpunosti, nastojte da ih što ređe konzumirate.

Kako bi celulit nestao, dame se često odlučuju da pribegnu različitim masažama, ali kod njih se savetuje oprez – ukoliko se nestručno sprovode, mogu dovesti do problema koji vam sigurno ne trebaju.

I na kraju, toliko puta pomenuto njeno veličanstvo fizička aktivnost, učiniće da iz bitke sa celulitom izađete kao pobednik. Bavljenje bilo kojim sportom višestruko će unaprediti i vaš izgled i zdravlje, a vežbe koje su posebno usmerene na probleme sa oblikom određenih regija dodatno će vam pomoći na putu ka lepom i zdravom telu.

Dodaj komentar