fbpx

„Kafe intermeco i druženje uz knjigu i priču“ u zaječarskoj biblioteci

Preporuka:

Najnoviji presek: Korona virusom zaraženo 785 ljudi u Srbiji, preminulo 16 osoba

Od koronavirusa u Srbiji je preminulo 16 osoba, saopšteno je na konferenciji za medije. Prema poslednjim podacima, zaražene su...

Vlada Srbije povlači odluku o informisanju

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije danas povući Zaključak o informisanju tokom pandemije koronavirusa i to...

Rektorka: Ispitni rokovi posle vanrednog stanja, nema uslova za onlajn polaganja

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da će svi ispitni rokovi na tom univerzitetu morati da budu...
- Reklama -

Uz osmomartovski vremeplov, sa temom žena i njihovom kulturološkom emancipacijom zaječarska biblioteka obeležiće predstojeći praznik Dan žena, družeći se sa našim sugrađankama.

Povodom Dana žena, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru organizuje u četvrtak, 9. marta druženje pod nazivom „Kafe intermeco i druženje uz knjigu i priču“.

Početak druženja zakazan je za 18 sati, a uvažena gošća biće Violeta Simić, profesorka srpskog jezika i književnosti u zaječarskoj Gimnaziji, sa kojom će sugrađanke razgovarati o knjizi „Priče za laku noć za male buntovnice” autorki Elene Favili i Frančeske Kavalo.

Sa ilustracijama 60 umetnica iz svakog kutka na svetu, ovo je originalna knjiga sa najviše donacija u istoriji kraudfandinga.

Knjiga je napisana tako da bude prilagođena deci i trebalo bi da pokaže i dokaže devojčicama širom sveta da su itekako sposobne za velike stvari, da u njima probudi i potkrepi hrabrost, volju, ideje, maštu, samopouzdanje, razboritost, veru u sebe, pa i inat.

Podsećamo, zaječarska biblioteka nastavlja praksu ustanovljenu pre dve godine da povodom Dana žena organizuje druženje pripadnica nežnijeg pola uz kafu, dobru knjigu i zanimljivu gošću.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: