Sport

Kadetkinje OK Zaječara regionalne prvakinje

Mlade odbojkašice iz Zaječara osvojile su titulu regionalnog prvaka u kategoriji do 16 godina, ostvarivši svih 8 trijumfa bez ijednog izgubljenog seta.

U poslednjoj utakmici prvenstva, odigranoj sinoc, 25. februara u sportskoj sali OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”, šampionke su savladale ekipu OK Bora rezultatom 3:0. Pre početka utakmice znalo se da će Zaječarke podići šampionski pehar, pa je utakmica bila revijalnog karaktera.

Malo opuštenije su naše odbojkašice ušle u meč, što je rezultiralo nekarakterističnim greškama i poklonjenim poenima gostujućoj ekipi. U drugom setu, Boranke stižu do prednosti od 22:18 i šanse da “otkinu” prvi set u prvenstvu liderskoj ekipi, zahvaljujući veoma lošem prijemu servisa domaćina. Fantastičnom serijom Zaječarke ipak preokreću rezultat i rešavaju  drugi deo igre u svoju korist, da bi u trećem periodu gošće potpuno pale.

Ovaj fantastičan uspeh prokomentarisao je i trener ekipe, Ivan Buca Tošić.

“Ovo je veliki uspeh i prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Nakon ovoga sledi nam polufinale za plasman na državno kadetsko prvenstvo koje će biti održano u Nišu. Nadam se da možemo dobrom igrom na tom turniru da obezbedimo plasman na državni turnir i to bi bila kruna sezone”, rekao je Tošić.

Trener je napomenuo da će ove devojčice naredne godine morati da budu prekomandovane u prvi tim i da igraju u seniorskom rangu jer svake godine neka odbojkašica odlazi na studije i mora se pronaći zamena iz sopstvenih redova, jer su nažalost uslovi takvi kakvi jesu.

“Seniorska ekipa se trenutno nalazi na prvom mestu Druge lige “Istok”, ali imamo ogromne kadrovske probleme. Odigrali smo 3 utakmice u drugom delu prvenstva od kojih nijednu u kompletnom sastavu. Ipak, mislim da uz dosta rada i malu dozu sreće možemo ostati prvi, nakon čega bi usledile kvalifikacije za Prvu B ligu, što bi bio fenomenalan uspeh”, kaže Tošić.

Petra Stojiljković, jedna od odbojkašica iz šampionske kadetske generacije oduševljena je uspehom koji je postignut.

“Ovaj rezultat mnogo znači. Pre 3 godine sam došla u ovaj tim i neverovatno je kakav smo napredak u tom periodu ostvarile. Hemija u ekipi je izvanredna, veoma smo složne i ponašamo se kao pravi tim. Očekujemo veliku borbu u polufinalu i nadamo se najboljem”, rekla je Stojiljković.

Nakon utakmice, pobednička ekipa OK Zaječara podigla je šampionski pehar.

Upriličena je i dodela medalja odbojkašicama.

Čestitamo kadetkinjama OK Zaječara na ovom uspehu i želimo im puno sreće u polufinalu!

Dodaj komentar